DHA’da yer alan habere göre, geçen Mart, Nisan ve Mayıs aylarında hasta sayısı 300-350 civarındayken bunun 100-150’ye düştüğünü, korona virüse yakalanma korkusuyla ciddi göğüs ağrısı, şiddetli baş ağrısı olanların ya da felçli hastaların dahi acil servise gelmekten çekindiklerini söyledi.
CİDDİ ŞİKÂYETLERDE BİLE ACİL SERVİSİ KULLANMAKTAN KAÇINILDI
Korona süreciyle birlikte hastanelerin acil servisleri korona virüsle mücadelede ilk aşamayı oluşturuyor. Bazı vatandaşlar korona virüse yakalanma korkusuyla acil servisleri kullanmaktan kaçınıyor. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa- Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Seda Özkan, “Pandemiden önce acil servis yoğunluğu çok fazlaydı. Acil servis kalabalığı özellikle ülkemizde çok fazla. Tüm anabilim dalları içerisinde en fazla poliklinik sayısı acil servislerde oluyordu. Salgına girdiği zaman insanlarda bir korku oluştu. Özellikle geçen sene Mart, Nisan ve Mayıs aylarında hasta sayımız bizim normalde 300-350 civarındayken gelen hasta sayısı 100-150’ye düştü" dedi.
Doç. Dr. Özkan sözlerini şöyle sürdürdü:
Yüzde 50 hatta bazı yerlerde yüzde 50’den daha fazla azalma görüldü. Bunun da nedeni insanlarda bir korku oluştu, ‘Acil servise ya da hastaneye gidersem herhangi bir korona virüsle karşılaşabilir miyim, bana bulaşma olabilir mi?’ diye. İnsanlar ciddi şikâyetleri bile olsa acil servisi kullanmaktan kaçındılar"