Sakallı Sandviç nasıl yapılır

Sakallı Sandviç nasıl yapılır

22 Ekim MasterChef 2020’ye damgasını vuran lezzetlerden sakallı sandviç nedir, nasıl yapılır? Sakallı sandviç malzemeleri nelerdir.

MasterChef 2020’de bu akşam yarışmacılardan sakallı sandviç yapılması istendi. Peki, 22 Ekim MasterChef 2020’ye damgasını vuran lezzetlerden sakallı sandviç nasıl yapılır? Püf noktası ve incelikleri nedir? Sakallı sandviç malzemeleri ve detayları sizlerle…

Sakallı Sandviçİçin Gerekli Malzemeler:

1 su bardağı ılık süt

Yarım su bardağı yoğurt

1 adet yumurta

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 yemek kaşığı toz şeker

1 çay kaşığı tuz

1 yemek kaşığı kuru maya

Yaklaşık 4,5 su bardağı)

Labne peyniri

Beyaz peynir (evdeki peynirleri karıştırarak kullanabilirsiniz)

Maydanoz

Rendelenmiş kaşar peyniri

Evde Sakallı Sandviç Nasıl Yapılır?

Ilık sütte mayayı eritelim ve içine yoğurt, sıvı yağ, yumurta, toz şeker, tuz ekleyin; ardından unu ekleyip yoğurun. Hamuru kapatıp 30 dakika mayalandırın.

Beze şeklinde yapıp tepsiye dizdikten sonra tepside 15 dakika kadar bekletin. Yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.

KAYNAK: ACUNN.COM