MasterChef 2020’de bu akşam yarışmacılardan sakallı sandviç yapılması istendi. Peki, 22 Ekim MasterChef 2020’ye damgasını vuran lezzetlerden sakallı sandviç nasıl yapılır? Püf noktası ve incelikleri nedir? Sakallı sandviç malzemeleri ve detayları sizlerle…
Sakallı Sandviçİçin Gerekli Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı kuru maya
Yaklaşık 4,5 su bardağı)
Labne peyniri
Beyaz peynir (evdeki peynirleri karıştırarak kullanabilirsiniz)
Maydanoz
Rendelenmiş kaşar peyniri
Evde Sakallı Sandviç Nasıl Yapılır?
Ilık sütte mayayı eritelim ve içine yoğurt, sıvı yağ, yumurta, toz şeker, tuz ekleyin; ardından unu ekleyip yoğurun. Hamuru kapatıp 30 dakika mayalandırın.
Beze şeklinde yapıp tepsiye dizdikten sonra tepside 15 dakika kadar bekletin. Yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.
KAYNAK: ACUNN.COM