Sahte hahamın ifadeleri birbiriyle uyuşmuyordu!

Sahte hahamın ifadeleri birbiriyle uyuşmuyordu!

Sahte hahamın ifadeleri birbiriyle uyuşmuyordu!

Ümranİye Davası’nda tanık olarak dinlenen İstanbul eski Organize Suçlar Şube Müdür Yardımcısı Ahmet İhtiyaroğlu, sahte haham Tuncay Güney’in konuşmalarının çelişkili olduğunu söyledi.

 

İhtiyaroğlu: Tuncay Güney’in ifadeleri çelişkili
Ümraniye Davası’nın 237’nci duruşmasında İstanbul eski Organize Suçlar Şube Müdür Yardımcısı Ahmet İhtiyaroğlu tanık olarak dinlendi. İhtiyaroğlu, “1999’da Haluk Kırcı’yı biz gözaltına aldık. Kırcı, Susurluk kazasında kaybolan çantayı kendisinin aldığını söyledi” dedi. Tutuksuz sanık Sahte haham Tuncay Güney’in 2001’de yapılan mülakatına ilişkin video görüntülerinin izletildiği duruşmada, mülakatı yapan tanık İhtiyaroğlu’na sorular soruldu.

 

Kar maskeli sorgu
Görüntülerde Tuncay Güney’in “Dün gece gözüm bağlıyken” sözleri üzerine Mahkeme Başkanı Hüsnü Çalmuk, “Sorguda gözleri bağlı mıydı” diye sordu. Tanık İhtiyaroğlu, “Kesinlikle yok. Güney, Asayiş Şube’de kalırken belki tedirgin olmuştur. Asayişin nezarethanesinde hiç uyumamış. Biz ilk gece uyuttuk, dinlendiğinde herşeyi anlatır diye düşündük. Ama kesinlikle gözünü bağlamadık. Organizedekiler deşifre olmamak için bazen kar maskesi takar” diye cevap verdi. İhtiyaroğlu’na, Tuncay Güney’in Susurluk kazasına ilişkin anlatımlarına ilgili sorular da
soruldu.

 

Çantayı Kırcı almış
Güney’in, Susurluk kazasının ardından Abdullah Çatlı’ya ait olduğu iddia edilen çantayı “Drej Ali” lakaplı Ali Yasak’ın alarak Veli Küçük’e verdiği şeklindeki beyanları üzerine tanık İhtiyaroğlu, “1999 yılında Haluk Kırcı’yı emniyet olarak biz gözaltına aldık. Kırcı, Susurluk kazasında kaybolan çantayı kendisinin aldığını söyledi. Hatırladığım kadarıyla çantayı hastaneden almış. Güney ise başkalarının aldığını söylüyor. Ben de bu yüzden özellikle mülakat sırasında Tuncay Güney’e çantayı soruyorum” dedi. Tuncay Güney’in, Çatlı’nın kazanın ardından öldürüldüğüne ilişkin ifadeleri üzerine İhtiyaroğlu, “Tuncay Güney, ’Çatlı’yı vurdular’ diyor. Bu anlatımları otopsi raporları ve önceki beyanlarla çelişiyor” diye konuştu.