Sahte haham mahkemenin kıskacında!

Sahte haham mahkemenin kıskacında!

Sahte haham mahkemenin kıskacında!

Emniyet’e yazı yazan mahkeme, 4 kimlikle yurda giriş çıkış yapan Güney’le ilgili görüntüleri istedi
Ümranİye Davası’nın sözde kara kutusu Tuncay Güney’in 4 farklı kimlikle Türkiye’ye giriş çıkış yaptığı kesinleşince Mahkeme, Emniyet’ten havaalanı görüntülerini istedi.

 

Mahkeme, Tuncay Güney’in sır ziyaretlerinin peşinde!
Emniyet, Tuncay Güney’in kullandığı 4 isimle Türkiye’ye giriş yapıldığını doğruladı. Mahkeme havaalanı görüntülerini istedi
Ümraniye davasının sözde kara kutusu Tuncay Güney’in, Tuncay Güney, Tuncay İpek ve Daniel Levi ve Alpaslan Evrenosoğlu kimliği ile 2008 yılında 4 kez Türkiye’ye girdiği iddiaları doğrulandı.  23 Aralık 2008 tarihinde yapılan oturumunda Tuncay Güney’in 01 Aralık 2007 ve 01 Mart 2008 tarihleri arasında yurt dışından Türkiye’ye giriş yapıp yapmadığının Emniyet Genel Müdürlüğü’nden sorulmasına karar verilmişti.

Giriş yaptı ama
Konuyla ilgili önceki gün gelen cevabi yazıda, söz konusu tarihler arasında Tuncay Güney, Tuncay İpek ve Daniel Levi isimleri ile Türkiye’ye giriş yapıldığı ancak bu isimlerin asıl Tuncay Güney olup olmadığının bilinmediği belirtildi. Gönderilen yazıda, ayrıca Alparslan (Alpaslan) Evrenosoğlu’nun adına bir giriş çıkış kaydının bulunduğu ancak açık kimlik bilgilerinin belli olmadığına dikkat çekildi. Emniyet’ten gelen yazının Mahkeme Başkanı Köksal Şengün tarafından açıklanmasının ardından İşçi Partisi avukatları Alparslan Evrenosoğlu adına kayıtlı pasaportta Tuncay Güney’in resminin bulunduğu belirterek yeni bir talepde daha bulundular. Mahkeme talep üzerine Alparslan Evrenosoğlu adlı kişinin havalimanına giriş ve çıkış görüntülerinin emniyet müdürlüğünden istenilmesine karar verdi. Heyet ayrıca, Tuncay Güney’in 2001’de İstanbul Havalimanı’ndan yurt dışına çıkış yaptığı tarihin ve mevcutsa Güney’in refakatindekilerin görüntülerinin gönderilmesinin istenmesine hükmetti.

Çift kimlikle dolaşıyor!
Dünkü duruşmada, Kemal Kerinçsiz’in avukatı Tolga Akalın da Tuncay Güney’in 2001’deki mülakatın ta 68 ve 69. sayfalarında, 2005’te geçen olaylardan söz edildiğini kaydederek, bunda bir çelişki olduğunu ifade etti. Daha sonra Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün, dava dosyasına gelen evrakları okudu. Şengün,
MİT’ten gelen yazıda, Tuncay Güney ile Tuncay Güney İpek’in aynı kişi olduğunun ve bu kişinin zaman zaman “İpek” soyadını kullandığının belirtildiğini söyledi. Savcı Zekeriya Öz tarafından mahkemeye gönderilen yazıda da, “Güney hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldığı” kaydedildi.

Aydınlık duyurdu
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yazısı mahkemeye ulaşmadan önce Tuncay Güney’in farkli kimliklerle 2008 yılında 4 kez Türkiye’ye girip çıktığını duyurmuştu. Aydınlık haberinde Güney’e verilen pasaportların seri numarasına kadar bir çok detaya yer vermişti.