Sağlıkta skandallar zinciri

Sağlıkta skandallar zinciri

Sağlıkta skandallar zinciri

* Mersin Devlet Hastanesi’nde alkollü temizlikçi, personelle kavga ederken, tedavi gören 9 yaşındaki çocuğun üzerine düşerek ölümüne neden oldu

* İzmir’de ise bir bebek, doğum sonrası yere düşürülerek sakat bırakıldı


Sağlıkta yaşanan skandalların ardı arkası gelmiyor. Son 10 gün içinde hastanelerde meydana gelen ve ölümle sonuçlanan olaylar, sağlıktaki ihmal ve sorumsuzlukları bir kez daha gözler önüne serdi. 25.5.2009’da Bursa Şevket Yılmaz Hastanesin’de çıkan ve 8 kişininin ölümüne yol açan yangın ile Balıkesir’de sağ bebeği ’öldü’ denilerek  ailesine reçel kutusunda teslim edilmesinin ardından Mersin ve İzmir’de de iki skandal olay yaşandı.

Kavganın kurbanı oldu
Mersin’de, Emrah ve Elif Söylemez çiftinin tek çocuğu olan 9 yaşındaki Eren Söylemez, bisikleti ile gezerken bir otomobilin çarpması sonucu ağır yaralandı. Devlet Hastanesi’ne kaldırılan çocuk, beyin kanaması teşhisi ile Cerrahi Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavi altına alındı. İddiaya göre, alkollü olarak işe geldiği ileri sürülen temizlik şirketi elemanı Cemil Aydoğdu ile personel arasında kavga çıktı. Bu sırada, Cemil Aydoğ’du, 5 gündür yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren Söylemez’in üzerine düşerek ölümüne neden oldu. Bu arada Sağlık Bakanlığı, hastanede böyle bir kavganın ya da tartışmanın yaşanmadığını açıkladı.


Esme Güler, “Bebeğimin yere düşürüldüğünü gördüm”

Bebeğimi düşürdüler
Bir skandal da İzmir’de. Karabağlar ilçesinde yaşayan Güler ailesinin 2 Şubat 2009 tarihinde 3. çocukları dünyaya geldi. İzmir Dr. Hayri Ekrem Üstündağ Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi’nde gerçekleşen doğum sonrası Emirhan İsa adını verdikleri bebeklerinin sakat kaldığını iddia eden anne Esme Güler ve baba Murat Güler, o tarihten bu yana her türlü girişimi yaptıkları halde kendileri ile ilgilenilmediğini ve tatmin edici bir açıklama yapılmadığını belirttiler. Doğum sonrası bebeğinin yere düşürüldüğünü iddia eden anne Esme Güler, şunları söyledi:  “Bebeğimin yere düşürüldüğünü görünce, ilgilileri uyardım. Bebeğimi hemen başka bir yere götürdüler ve bana düşmediğini söylediler. Bebeği yanıma getirdiklerinde mosmordu ve hiç emmiyordu. ”

 

İki doktor açığa alındı
Balıkesir’de, Hatice ve Hüseyin Bölme çiftinin evlendikten 9 yıl sonra Devlet Hastanesi’nde tüp bebek yöntemiyle doğan ikiz bebeklerinden birinin “öldü” denilerek reçel kutusunda teslim edilmesi ve yaşadığının anlaşılmasıyla ortaya çıkan skandal nedeniyle iki doktor açığa alındı. Olayla ilgili idari soruşturmanın devam ettiği, müfettişin Bölme çiftiyle de görüşebileceği öğrenildi. Baba Hüseyin Bölme, “Sorumluların cezasını çekmesi için dava açacağız” dedi.