Sağlık Bakanı'na çok zor bir soru!

Sağlık Bakanı'na çok zor bir soru!

Sağlık Bakanı'na çok zor bir soru!

KANSER tedavisinde kullanılan cihaz alımı için İstanbul Üniversitesi ile 6 milyon liralık anlaşma yapan Sağlık Bakanlığı, aynı cihazı 3 katı fiyata ve ihalesiz aldı. CHP’li Sacit Yıldız, Meclis’e verdiği soru önergesinde Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a çeşitli sorular yöneltti. 

Sağlıkta skandal alım
Sağlık Bakanlığı, kanser hastalarında kullanılan cihazın alımı için İstanbul Üniversitesi’yle 6 milyon liralık sözleşme imzaladı. Ancak bakanlık, bu cihazları ihaleye çıkmadan başka bir kuruluştan 18 milyon liraya aldı

Haber:  Fatih ERBOZ
CHP İstanbul Milletvekili Sacid Yıldız, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a, kanser hastalarının tedavisinde kullanılan “Tüm Vücut için Çerçevesiz Stereotaktik Robotik Sistem” adlı cihazın alımı için İstanbul Üniversitesi ile Sağlık Bakanlığı’na bağlı bir müdürlüğün imzaladıkları sözleşme bedeli arasındaki farkın nedenini sordu. Yıldız, Sakan Akdağ’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu yazılı soru önergesinde, kanser hastalarının tedavisinde kullanılan cihazın alımı için neden ihale duyurusu yapılmadığını öğrenmek istedi.

12 milyonluk fark
Tüm Vücut için Çerçevesiz Stereotaktik Robotik Sistem adlı cihazın alımı için İstanbul Üniversitesi tarafından imzalanan sözleşme bedelinin 6 milyon 389 bin lira olduğunu belirten Sacid Yıldız, bir ay sonra Sağlık Bakanlığı’nın ihale duyurusu yapmadan, doğrudan temin yöntemiyle aynı cihaz için 18 milyon lira teklif aldığını ifade ederek, fiyatın çok yüksek bulunmasına rağmen “Hudut ve Sahiller Sağlık Müdürlüğü” nün verdiği teklifle cihazı alma nedenini sordu. (AA)