Sağlık Bakanı Demircan'dan 'aşı' açıklaması

Sağlık Bakanı Demircan'dan 'aşı' açıklaması

Sağlık Bakanı Demircan,"Aşının etkisini artırmak için bir miktar alüminyum kullanılır ama bunun için aşıya karşı çıkmak fevkalade sakıncalı" dedi.

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu. Demircan, "Zika, Türkiye'de yeni görülen virütik bir rahatsızlık. Bununla ilgili Sağlık Bakanlığımız gerekli çalışmaları yapıyor, gerekli tedbirler de alınacak." diye konuştu.

'AŞIYA KARŞI ÇIKMAK FEVKALADE SAKINCALI'

Çocuklarına aşı yaptırmayı redden aileler hakkında Bakan Demircan, "Aşı, toplum sağlığı üzerinde fevkalade koruyucu bir önlem, buna karşı çıkmak fevkalade sakıncalı." dedi.

Demircan, aşılamanın önemine dikkat çekerek, "19 yıldır bizim çocuk felci vakamız yok. Çocuk felciyle, rahatsızlığıyla düçar olmuş çocuğumuz yok. Bu, fevkalade sevindirici bir şey." ifadelerini kullandı.

Aşıdaki alüminyumun zararlı olduğu iddialarıyla ilgili Bakan Demircan, şunları söyledi:

"Aşının etkisini artırmak için bir miktar alüminyum kullanılır ama bu alüminyum  DSÖ’nün kabul ettiği düzeyde, sürekli izlenen, etkileri takip edilen bir miktardır. Alüminyum gerekçe gösterilerek aşıyı reddetmek fevkalade sakıncalıdır. Aşılarımızın etkileri, yan etkileri ve riskleri tümüyle DSÖ ile birlikte takip edilip izlenmekte ve bir şey olduğunda derhal tedbir alınmaktadır. Alüminyum gerekçesi spekülatif bir gerekçedir, bilimsel hiçbir tarafı yoktur. Bizim aşı uygulamalarımızın hepsi bilimsel denetim altındadır."