Sağanak kabusu geri döndü

Sağanak kabusu geri döndü

Sağanak kabusu geri döndü

KISA süre önce Trakya’yı perişan eden şiddetli yağış, dün Edirne’yi bir kez daha vurdu. Yüzlerce ev ve iş yeri sular altında kaldı. Sağanak yağmur, İstanbul’da etkili oldu. Meteoroloji; Marmara, Orta Karadeniz ve İç Ege’de sel uyarısı yaptı. 

Sağanak geri döndü...
Edirne’de yağış nedeniyle yüzlerce ev ve işyerini su bastı, içinde 4 kişinin bulunduğu otomobil çekici ile kurtarıldı. İstanbul’da çok sayıda trafik kazası oldu

Marmara bölgesinde, 33 kişinin ölümüne neden olan sel felaketenin üzerinden yaklaşık bir ay geçerken, Trakya önceki geceden itibaren sağanak yağışa teslim oldu. Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına giren Edirne’de, saat 21.00 sıralarında başlayan yağmur, yaklaşık iki saat sonra etkisini artırınca hayat felç oldu. Şiddetli yağmur nedeniyle rögarlar taştı, cadde ve sokaklar göle döndü, birçok araç yollarda kaldı.  Zübeyde Hanım, İbrahim Ay ve İlhami Ertem caddeleri ile Atatürk Bulvarı’nda yaklaşık 150 ev ve iş yerinin bodrum katlarını su bastı.

Otomobili çekici kurtardı
İlhami Ertem Caddesi’nden geçen bir otomobil, yarım metreyi bulan su birikintisi nedeniyle mahsur kaldı. Daha önce yaşanan sel nedeniyle araçlarından inmekten korkan, 4 kişilik bir ailenin bulunduğu otomobil, çekici yardımıyla kurtarıldı. Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nün oluşturduğu 10 kişilik 3 ekip, 4 motopompla ev ve iş yerlerinde su tahliye çalışması yaptı. Edirne Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri son 24 saatte kentte metrekareye 46.8 kilogram yağış düştüğünü bildirdi

Tekirdağ’da hasar yok
Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, yağışın etkili olduğu kent merkezi, Barbaros, Kumbağ beldeleri ile İnecik ve Mahramlı köylerinde incelemelerde bulundu. Vali Kemelek, bazı yollar ve bir kısım tarım arazisinde su birikintileri oluştuğunu, önemli bir hasar olmamasından mutluluk duyduklarını bildirdi. Merkeze bağlı Mahramlı Köy yolu girişinde su birikintisi nedeniyle sabah saatlerinde ulaşıma kapatılan Tekirdağ-Malkara yolu, yeniden trafiğe açıldı. İstanbul’da dün sabah saatlerinden itibaran etkili olan yağış vatandaşları hazırlıksız yakaladı.

Trafik felç oldu
Avrupa Yakası ve Boğaz çevresinde  yağış belli zaman aralıklarıyla etkisini gösterdi. Sağanak Büyükçekmece, Küçükçekmece, Başakşehir, İkitelli, Arnavutköy, Bahçelievler’in bir kısmında etkili oldu. Son sel felaketinde sular altında kalan Ayamama Deresi’nde su miktarı artarken bazı bölgelerde kanalizasyonlar taşarak yollardan akmaya başladı. Olası su baskınları tehlikesine karşın tüm itfaiye ekipleri alarma geçti. Yolların kayganlaşması nedeniyle özellikle E-5 karayolu üzerinde çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi.Yollardaki su birikintileri trafiğin yavaşlamasına sebep oldu. Küçük çaplı su baskınları  İSKİ ve itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu tahliye edildi.

Yağışlar sürecek
Bugün Marmara’nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve batısı ile Batı ve Orta Karadeniz bölgelerinde görülecek yağışlar, yarın, Marmara’nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Doğu Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde etkili. Sağanak yağışlar Çarşamba günü doğu bölgelerine hareket ederek yurdu terk edecek. Hava sıcaklığı ise 2 ila 4 derece azalacak.