Saç telinden uyuşturucu tespiti

Saç telinden uyuşturucu tespiti

Saç telinden uyuşturucu tespiti

Türk girişimcilerin başarısı
Amerika’da yaşayan Serhat Pala ve eşi Zeynep Ilgaz Pala’nın çıkardıkları Hairconfirm adındaki test, saç telinden kokain, eroin, marihuana gibi uyuşturucuların varlığını tespit ediyor 

Türk iş adamı Serhat Pala ve iş kadını eşi Zeynep Ilgaz Pala yönetimindeki Test Country’nin (Test Ülkesi) çıkardığı Hairconfirm (saçla tasdik) adındaki yeni bir uyuşturucu testi Amerika’da son günlerin en popüler konusu oldu. Zenep Ilgaz Pala, saç teli kullanılarak yapılan analiz ile kokain, eroin, marihuana gibi uyuşturucuların varlığının tespit edildiğini belirtti. Birkaç saç teliyle uygulanan testin, şimdiye kadar çıkarılan en güvenli ve doğru sonuçlar veren uyuşturucu testi olduğunu kaydeden Pala, yapılan analiz sonucunda kişinin 90 günlük uyuşturucu kullanımının tespit edildiği gibi bulunan uyuşturucunun miktarının da saptandığını söyledi. Zeynep Ilgaz Pala, ABD basında ve haberlerinde sık sık konu olan saç teli testini anlatmak için NBC Televizyonuna konuk olduğunu, daha önce de CNN’de bu konuyu anlattıklarını söyledi. Zeynep§ Pala, Amerika’nın dışında birçok ülkenin bu testi internet yolu ile satın almak için başvurduğunu, Amerika’nin en büyük eczane zincirlerinden Walgreens ve grosmarket zinciri Walmart’da ürünün satılmaya başlayacağını dile getirdi.

TestCountry 500 şirket arasında
Boğaziçi Üniversitesi mezunu Zeynep Ilgaz ve Serhat Pala’nın evlerinin garajında çok küçük bir sermayeyle kurduğu TestCountry (Test Ülkesi) şirketi geçen yıl ABD’de en fazla ve en hızlı büyüme gösteren 500 şirket arasında yer almıştı.