Saadet’te sular durulmuyor: “Yağlı kemik peşinde koşanlarla karıştırmayın”

Saadet’te sular durulmuyor: “Yağlı kemik peşinde koşanlarla karıştırmayın”

Saadet Partisi’ndeki kriz derinleşirken Milli Gazete yazarı Şakir Tarım’dan dikkat çeken bir yazı geldi.

Saadet Partisinde Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk arasındaki gerilim tırmanmaya devam ederken, Milli Gazete yazarı Şakir Tarım, köşesinde “Millî Görüş kadroları ne yaptıklarını ve hedeflerini çok iyi bilirler. Onları, yağlı kemik peşinde koşan dünyaperestlerle karıştırmayın” yorumunda bulundu.

Partiye ayara vermek isteyenler olduğunu dile getiren Tarım, “Saadet Partisi seçim ittifakına kendi tüzüğü, kendi amblemi, kendi adaylarıyla girdi. Diğer partilerin siyasi sorumluluğunu üstlenmedi.” ifadelerini kullandı.

Şakir Tarım’ın yazısının ilgili bölümleri şu şekilde:

"Bazı kardeşlerimiz var ki hem Saadet Partisi’ni tanımıyorlar hem de Saadet Partisi’ne ayar çekmek, yönlendirmek istiyorlar.
Uzaktan gazel okuyorlar. Halbuki Saadet Partisi’ni hakkıyla tanısalardı, bu gayretkeşliğin ne kadar “abesle iştigal” olduğunu anlarlardı.

***

Saadet Partisi’ne ayar vermeye çalışanlar şunu bilsinler ki; Millî Görüş kadroları ne yaptıklarını ve hedeflerini çok iyi bilirler.
Onları, yağlı kemik peşinde koşan dünyaperestlerle karıştırmayın!

***

BİR dava esas ve ilkeleriyle yaşar. Esasları kaybolursa dava biter. Millî Görüş’ün esas ve ilkeleri baştan beri uygulanmaktadır.
Rakipleri Saadet Partisi’ni en çok “ittifaklar” üzerinden vurmaya çalışıyor.
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçildikten sonra, siyasi partiler “seçim öncesi” ittifaklar oluşturmaya başladılar.
Yüzde 50+1 oyunuz olmadıkça bir kıymet ifade etmiyor.

Hükümet “ittifak yasası” çıkardı. Bütün partiler sonuç alabilmek için başka partilerle ittifak oluşturmak zorunda kaldı.
Saadet Partisi de öyle! Bugün siyasette iki türlü ittifak var. 1.si, birbirinin siyasi sorumluluğunu üstlenenler.
AKP ve MHP’nin; İyi Parti ve CHP’nin ittifakları gibi!
2.si, söz konusu zorunluluktan dolayı yalnız seçim dönemindeki ittifaklar.
Buna “seçim ittifakı” deniyor. Seçim dönemi dışında halkın problemleri (Geçim İttifakı) konuşuluyor; ittifakın adı anılmıyor.
Saadet Partisi seçim ittifakına kendi tüzüğü, kendi amblemi, kendi adaylarıyla girdi. Diğer partilerin siyasi sorumluluğunu üstlenmedi."

İlgili Haberler