Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu'ndan YSK'ya sert tepki

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu'ndan YSK'ya sert tepki

YSK'ya tepki gösteren Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, "850 bin civarında geçersiz oy var. Önemli miktarda mühürsüz oy pusulası var" dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, 16 Nisan'da yapılan halk oylamasının sonucuna ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Karamollaoğlu, YSK'ya tepki gösterdi.

SONUÇLARDAN DERS ÇIKARILMALI

İktidar ve muhalefetin, milletin ortaya koyduğu iradeyi olgunlukla karşılaması gerektiğine işaret ederek, bu seçimin sayısal sonucundan daha çok, siyasal ve sosyal sonuçlarının önem arz ettiğini anlatan Karamollaoğlu, "Bugün yapmamız gereken seçimin meşruiyetini tartışmak yerine, milletimizin ortaya koyduğu sonuçtan ders çıkarmak olmalıdır. Almamız gereken en önemli dersler ise bu seçimde 'kutuplaştırıcı' ve 'ötekileştirici' üslup kaybetmiştir." değerlendirmesini yaptı.

Halk oylamasının sonucundan çıkarılacak mesajın iyi okunmasını isteyen Karamollaoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Dileriz ki referandum sürecinde olduğu gibi tekrar aynı hatalara düşülmez. Türkiye bu sonuçla birlikte yeni bir döneme girmiştir. Bu yeni dönemde Sayın Cumhurbaşkanı başta olmak üzere, iktidar mensupları tarafından atılacak adımlar çok daha önemli hale gelmiştir. Bundan sonraki süreçte yüzde 49'un endişeleri hassasiyetle dikkate alınmalıdır. Özellikle anayasa değişiklikleri çerçevesinde gündeme gelecek uyum düzenlemeleri 'Ben yaptım oldu' mantığıyla değil, bu endişeleri giderecek bir yaklaşımla hazırlanmalıdır."

YSK, KANUN HÜKMÜ ÜZERİNDE YORUM YAPARAK KARAR VEREMEZ!

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) mühürsüz oy pusulası kararını ve CHP'nin itirazını da değerlendiren Karamollaoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Biz bu tartışmanın içerisine girmeyi kesinlikle doğru bulmuyoruz. Ancak şunu da görüyoruz ki, 850 bin civarında geçersiz oy var. Önemli miktarda mühürsüz oy pusulası var. YSK'nın kanunda çok açık belirtilen bir hüküm üzerinde yorum yaparak karar vermesi, o zaman bizi hukuk devleti olmaktan çıkarır." 

İlgili Haberler