Rus işadamına sahili sattılar

Rus işadamına sahili sattılar

Rus işadamına sahili sattılar

Rus işadamına sahili sattılar
AKP’nin toprak satışını serbest bırakması ile başlayan yağma furyası sürüyor. Rus asıllı işadamı Roman Abramoviç, Çeşme’deki Kum Beach’i 17 milyon dolar ödeyerek satın aldı

Dünyanın en zenginleri arasında bulunan, İngiltere’nin Chelsea kulübünün sahibi Rus asıllı işadamı Roman Abramoviç, geçen ay teknesiyle geldiği İzmir’in Çeşme ilçesindeki Kum Beach’i satın aldı. Çiftlikköy’deki 250 ortaklı Kum Beach’in 160 dönümlük arazisini 17 milyon dolara Abramoviç’in satın aldığını açıklayan Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, geçen cuma günü tapu devir işlemlerinin tamamlandığını söyledi.

Bir de otel almış

Tütüncüoğlu, Antalya’nın Kundu bölgesinde inşaatı devam eden 5 yıldızlı bir otel satın alan Abramoviç’in, Çeşme Çiftliköy’de satın aldığı araziye ev yapmak niyetinde olduğunu ifade etti. Başkan Tütüncüoğlu, satış işlemiyle ilgili olarak şöyle dedi: “Tapu işlemleri Abramoviç’in sahibi olduğu şirket üzerine gerçekleşti. Abramoviç’in satın aldığı Kum Beach, Turizm Teşvik Yasası kapsamındaki Çiftlikköy’de bulunuyor. Ancak, Antalya Barosu’nun turizm tahsisine karşı açtığı davada Danıştay 6. Dairesi, Şubat ayı başında yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Antalya, Çeşme ve Alaçatı’daki 53 tahsis projesi de bu kararla tehlikeye girmişti. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Danıştay’ın bu kararına itiraz etti. Anayasa Mahkemesi’nin kararına kadar Danıştay, konuyla ilgili esasa ilişkin karar almayacak. Ev inşaatı bu yıl başlayacak.”

Roman Abramoviç’in dünyanın en zenginleri arasında adı geçiyor.Abramoviç’in satın aldığı Kum Beach, Turizm Teşvik Yasası kapsamındaki Çiftlikköy’de bulunuyor.