Rum tenisçiden çirkin saldırı

Rum tenisçiden çirkin saldırı

Rum tenisçiden çirkin saldırı

İnternet sitesinde yayımlanan görüntülerde Baghdatis, Avustralya'daki Melbourne'de Hellas Fan kulübünde verilen barbekü partisinde 'Türkler dışarı' şeklinde bağırırken görülüyor. 

Dünyanın önde gelen tenisçilerinden olan Baghdatis görüntülerde, bir grupla birlikte şarkılar söylüyor ve Türkiye'nin Kıbrıs'ı 'işgal ettiği' suçlamasında bulunuyor. Yunan milli marşını okuyan grup, 'Türkler Kıbrıs'tan defolsun' şeklinde bağırıyor. 

10 ay önce çekilen görüntüler internetteki video paylaşım sitesi You Tube'a düştü. Rum tenisçi, bu görüntülerden dolayı özür dilemedi. Baghdatis, '2007'deki videoda ben ülkemin menfaatlerini savunuyor, Birleşmiş Milletler tarafından tanınmayan bir durumu protesto ediyordum' dedi. Konu hakkında daha fazla konuşmak istemediğini, Avustralya'daki tenis turnuvasıyla ilgilenmek istediğini söyledi. 

Türk karşıtı eylemin gerçekleştirdiği Hellas Fan kulübü Yunan ve Rum sporculara destek veren bir kuruluşun bir parçasıdır. 

Diğer taraftan, Baghdatis salı günü de Melbourne Park'ta bir grupla birlikte polisle çatıştı. Çete lideriyle kolkola olduğu görülen Baghdatis'in, turnuvayı takip etmesi yasaklandı. Rum tenisçi hakkında polise mukavemet ve saldırıda bulunmaktan hukuki işlem başlatılması bekleniyor.