'Ruhban' ihtiyaçtan açılacak!

'Ruhban' ihtiyaçtan açılacak!

'Ruhban' ihtiyaçtan açılacak!

DEVLET Bakanı Egemen Bağış, Ruhban Okulu’nun açılması gerekliliğini böyle savundu: Konu, asırlardır aynı toprağı paylaşan vatandaşlarımızın ihtiyacını gidermek için yaklaşılan bir  iç mesele...


Ruhban Okulu ihtiyaçtan açılacakmış

Egemen Bağış: Ruhban okulunun açılması, kendi vatandaşlarımızın ihtiyacını gidermek için yaklaşılan bir iç mesele olarak görülmelidir

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Ruhban okulunun açılması konusunun, asırlardır aynı toprağı paylaşan vatandaşların ihtiyacını gidermek için yaklaşılan bir iç mesele olarak görülmesi gerektiğini ifade ederek, “Bunun bir muadili olacaksa Yunanistan, Batı Trakya’da yaşayan ve Yunanistan vatandaşı olan Türklerin sorunlarının çözümüne yönelik eşzamanlı adım atmalıdır” dedi. Bağış, haber ajansları, televizyonlar ve gazetelerin üst düzey yöneticileri ile Ceylan Intercontinental Oteli’nde bir araya geldiği toplantıda soruları yanıtladı. Bağış, Türkiye’nin AB sürecinde Kıbrıs konusunda eksikliği olduğu kanaatinde olmadığını ifade ederek, AB ülkelerinin Kıbrıs ile ticaret yapmasının KKTC’yi, Türkiye’nin limanlarını açmasının da Rum kesimini tanıma anlamına gelmeyeceğini söyledi.

Atina da adım atsın
Bağış, “KKTC ile direkt ticaret başlasın, iyiniyet görelim, biz de limanları açalım” dedi. Ruhban okulunun açılması tartışmalarına ilişkin bir soruyu yanıtlarken Bağış, Ruhban okulu meselesinin Kıbrıs’a alternatif gösterilmesine karşı olduğunu belirterek, şöyle konuştu: “Ruhban okulunun açılması asırlardır aynı toprağı paylaşan, kendi vatandaşlarımızın ihtiyacını gidermek için yaklaşılan bir iç mesele olarak görülmelidir. Bunun bir muadili olacaksa Yunanistan, Batı Trakya’da yaşayan ve Yunanistan vatandaşı olan Türklerin sorunlarının çözümüne yönelik eşzamanlı adım atmalıdır. Bu bir devletin kendi vatandaşlarının sorunlarının çözümüne yönelik eşzamanlı iyiniyet adımıdır.”


Tango için iki kişi lazım
Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Bağış, basın toplantısında AB sürecine de değindi. Bundan sonraki fasılların kolay olmadığını, diyaloğa açık olduklarını kaydeden Bağış, “Bir tabir vardır, ’Tango yapmak için iki kişi lazım’. Diyalog çok önemli” dedi. AB üyeliğini “araba değiştirmeye” benzeten Bağış, “Yeni ve hızlı bir araca geçerken, ’Eski arabamın direksiyonunu seviyorum, onu da yeni arabaya geçireyim’ diyemezsiniz” diye konuştu.