RTÜK, tam bir arpalık oldu

RTÜK, tam bir arpalık oldu

RTÜK, tam bir arpalık oldu

6 BİN lira maaş alan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu üyelerine masraf ve harcırahları dışında aylık 4 bin lira da kira yardımı yapılmaya başlandı. Eski Başkan Zahid Akman, oturduğu villaya 2 bin 600 dolar kira ödüyor. 

RTÜK üyelerine 4 bin TL kira kıyağı
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyeliği devlette en prestijli memuriyet oldu. Ayda 6 bin lira maaş alan 9 RTÜK üyesine, aylık 4 bin lira da kira yardımı yapılmaya başlandı. Gazeteport’un haberine göre, RTÜK Başkanı’na daha önce 3 bin lira, üyelere ise 2 bin lira kira yardımı yapılıyordu. Ancak Zahid Akman’ın villasının 2 bin 600 dolar olan kirası, 3 bin lirayı aşınca, tüm RTÜK üyelerinin kira yardımı,  17 Eylül’de 4 bin liraya yükseltildi. Habere göre, Bilkent’teki RTÜK binasında başkanın 120, üyelerin ise 70 metrekarelik makam odaları bulunuyor. RTÜK Başkanı’nın Mercedes, Audi A-8 ve Volvo S-80 marka 3 makam otosu, RTÜK üyelerinin de, Volvo S-60 marka makam araçları ile makam şoförleri bulunuyor. Üyelerin iki de sekreteri var.

Harcırahları da var
Her yıl çok sayıda yurt dışı gezi ve toplantılara katılan RTÜK üyeleri, maaşları kadar da harcırah alıyor. Ankara dışında oturan RTÜK üyeleri, her hafta sonu ikametlerinin olduğu şehre uçakla gidip geliyor ve bilet paraları da RTÜK tarafından karşılanıyor. Hafta içinde Ankara dışında olan RTÜK üyelerine ise yurt içi harcırah ödeniyor.  Üst Kurul üyelerinin sosyal güvenlik kuruluşları ile ilişkileri de devam ediyor. Başbakanın izni olmadan yargılanamayan üst kurul üyeleri, Kurul’daki görevlerinden de alınamıyor.
Haber: Fatih ERBOZ