Rengarenk Hıdırellez

Rengarenk Hıdırellez

Rengarenk Hıdırellez

“Doğanın her baharda canlanışı”, dünyanın her yerinde yaşayan insan toplulukları tarafından kendi kültürlerine uygun biçimlerde kutlanan Hıdırellez için dün Türkiye’nin dört bir yanında bir dizi etkinlik düzenlendi. Baharın müjdesi olan Hıdırellez’de renkli görüntüler yaşanırken, uzun zamandır olması beklenen dilekler, kağıtlara yazılıp gül ağaçlarına asıldı, ardından da denize atıldı.

Dileklerini ağaca astılar
İstanbul 2010 Hıdırellez Şenlikleri Ahırkapı Meydanı’nda coşkuyla kutlandı. Her yıl geleneksel olarak yapılan Hıdırellez Şenlikleri bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu. Kutlamalarda gençler çeşitli oyunlar oynayarak baharın gelişini simgeleyen Hıdırellez’de gönüllerince eğlendiler. Genç kızlar parktaki ağaçlara dileklerinin gerçekleşmesi umuduyla bez parçaları bağladı. Manisa’dan gelen Aynur Aydın, “Adak ağacına dileklerde bulunarak, bez parçası bağladım. Umarım bu yıl dilediğim gibi geçer” dedi.

Ateşten atladılar
Hıdırellez, Eskişehir’de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlamalara katılan çok sayıda vatandaş ateş yaktı, eğlenceler düzenledi. Kentte kutlama nedeniyle açık alanlarda ateş yakan vatandaşlar, ateşin üzerinden atladı, halay çekip eğlendi.