Psikolojimiz bozuldu

Psikolojimiz bozuldu

Psikolojimiz bozuldu

Krizden bunalan psikiyatra koştu
TÜrkİye’yi aylardır inim inim inleten ekonomik kriz, bireylerin ruh sağlığında ve aile yaşantısında da ciddi sorunlara yol açtı. Psikiyatra gidenlerin oranında patlama yaşandı, kriz öncesi yüzde 1-2 olan rakam yüzde 10’a fırladı!

Krizden bunalan psikiyatra koştu
Ekonomik kriz bireylerin ruh sağlığında ciddi sorunlara yol açtı. Psikiyatra gidenlerin oranı
yüzde 1-2’den 10’a fırladı

Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Coşkunol, kriz  ortamlarının bireysel birtakım bozuklukları ortaya çıkardığını, aksiyete, stres, uyku bozukluğu gibi sorunlara yol açtığını belirtti.

Çok ciddi bir artış var

Bireylerin geleceğe ilişkin hedeflerinin olumsuz etkilendiğine dikkat çeken Prof. Dr. Coşkunol, “Ekonomik kriz dönemlerinde toplumda iyi örneklerin yaşanmaması bireyleri daha da umutsuz, çaresiz hissettiriyor ve hiçbir şeyin düzelmeyeceği gibi bir düşünceye yol açıyor” dedi. Son dönemde ekonomik sıkıntılardan bunaldığını, daraldığını söyleyerek psikiyatra giden kişi sayısında çok ciddi bir artış olduğunu, hedefsizlik, belirsizlik, değersizlik, ne yapacağını bilememezlik gibi sorunlardan şikayetlerin çoğaldığını dile getiren Prof. Dr. Coşkunol, “Bu vakalar yüzde 1-2 iken, son dönemde yüzde 10 civarına çıktı. Bu oldukça yüksek bir rakam aslında. Diğerlerinde de biraz daha deşildiğinde altında yatan faktörün ekonomik krizin yattığı görülüyor. Mesela depresyonla geliyor, ama o depresyonun altında bu çıkıyor” dedi.