Psikolojik savaş yürüten 2. bir karargah daha var

Psikolojik savaş yürüten 2. bir karargah daha var

Psikolojik savaş yürüten 2. bir karargah daha var

Altay taraftarları Baykal’a ilginç bir forma hediye etti.
CHP lideri Deniz Baykal, bazı açılışlar için gittiği İzmir’de basın mensuplarının sorularını yanıtladı. TSK’yı yıpratmaya yönelik psikolojik savaş yürütüldüğünü belirten Baykal, “İkinci bir karargah var. Bunun temel nedeni iktidarın Anayasa ile kan uyuşmazlığı içinde olması” dedi.

İkinci bir karargah daha var!
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Türk Silahlı Kuvvetleri’ni (TSK) yıpratmaya yönelik psikolojik bir savaş yürütüldüğünü savundu. Baykal, bazı açılışlar için Ankara’dan İzmir’e giderken uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Baykal, “İrtica ile Mücadele Eylem Planı” nın Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde hazırlanmış olması ihtimalinden üzüntü duyacağını söyledi. Albay Dursun Çiçek’in imzasının monte edildiğini iddiasını hatırlatan Baykal, “Eğer bu gerçekse bu ikinci bir karargah olduğunu gösteriyor” dedi. İhbarcı subayın mektuplarına da değinen CHP ideri, “Bu bir kişinin yapacağı iş değil. TSK’yı yıpratmaya yönelik psikolojik bir savaş yürütülüyor” diye konuştu. Baykal, “Demokratik Açılım” ın 10 Kasım’da Meclis gündemine taşınmasını ise “şaşkınlık” olarak değerlendirdi.

Ayrıştırılmayan Türkiye istiyoruz
CHP lideri Baykal, İzmir’de Konak Belediyesi tarafından Eşrefpaşa semtinde yaptırılan 75 kişilik kız öğrenci yurdu ve Türkan Saylan Kültür ve Sanat Merkezi ile  Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nin 5. şubesinin açılış törenlerine katıldı. Baykal, açılışlarda yaptığı konuşmada, şunları söyledi: “Hepimiz bu gidişe ayak uyduramayan, Türkiye’nin halinden memnun olmayan insanlarız. Her birimiz değişik plaftormlarda bunu anlatmaya çabalıyoruz. Hepimizin amacı ortak, iyi, dürüst bir Türkiye istiyoruz. Hepimiz sanatın, kültürün saygı gördüğü, alın terinin, emeğin saygı gördüğü, gerçek hukukun işlediği, insanların kendilerini tam bir özürlük içinde hissettiği, kimsenin kimliğinden dolayı ayrıştırılmadığı, suçlanmadığı ama insanların kimliklerine göre devlet gücüyle ayrıştırılmaya zorlanmadığı bir Türkiye istiyoruz.”


Baykal, Konak Belediyesi tarafından Eşrefpaşa semtinde yaptırılan 75 kişilik kız öğrenci yurdunun açılışını yaptı. Baykal, kız yurduna Selanik’te doğup İzmir’e yerleşen ve milli mücadelenin gizli kahramanlarından biri olan “Ayşe Binbaşı” olarak tanınan Ayşe Altıntaş’ın isminin verilmesini önerdi.