Profesör YKS’deki çarpıklığı göstermek için sınava girdi eksi netle üniversiteye girdi

Profesör YKS’deki çarpıklığı göstermek için sınava girdi eksi netle üniversiteye girdi

Akademi ile ilgili videolarıyla bilinen Prof. Dr. Behçet Yalın Özkara, sınav sistemindeki çarpıklığı göstermek için YKS’ye girdiğini dile getirdi. Eksi 1,75 net ile fizik bölümüne yerleştiğini belirten Prof. Özkara. "Hedefimi gerçekleştirdim" dedi.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Behçet Yalın Özkara, sınav sistemindeki aksaklıklara dikkat çekmek amacıyla Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) katıldı. Özkara, sınavda eksi 1,75 fizik neti yapmasına rağmen fizik bölümüne yerleşmeyi başardı.

"EKSİ 1,75 FİZİK NETİMLE FİZİK BÖLÜMÜNE YERLEŞTİM"

Prof. Dr. Özkara, bu durumu sosyal medya platformu X'teki AkademikLink adlı hesabından paylaştığı yerleştirme sonuçlarıyla gündeme taşıdı. "Eksi 1,75 fizik netimle fizik bölümüne yerleştim, hedefimi gerçekleştirdim. Peki sizin durumlar nasıl?" sözleriyle sınav sistemini eleştirdi.

SINAV SİSTEMİ SORGULANDI

Akademide liyakatsizlik ve torpil konularına dikkat çeken videolarıyla tanınan Özkara, bu paylaşımıyla sınav sisteminin sorgulanmasına yönelik bir adım daha attı. İşte Özkara'nın o paylaşımı:

s.png

Dezenfermasyon Merkezi konuyla ilgili yaptığı açıklamada bir düzeltmede bulundu. Adayın sadece eksi 1,75 net ile Fizik bölümüne yerleşmediği ifade edildi.

Dezenfermasyon Merkezi, yaptığı açıklamada şunları söyledi,

"Bazı basın yayın organlarında ve sosyal medya hesaplarında yer alan, “Bir öğretim üyesi, YKS sınavında eksi 1.75 fizik netiyle fizik bölümüne yerleşti” iddiası manipülasyondur. Üniversite adaylarının eksi 1.75 netle üniversiteye yerleşmesi ve eksi netle herhangi bir adayın puanının hesaplanması mümkün değildir. Bahse konu adayın, AYT matematik ve fen bilimlerinden 5.50 neti, TYT Türkçe ve sosyal bilimlerden 35.25 neti, AYT Türk dili ve edebiyatı, tarih ve coğrafyadan 15 neti; toplamda 55.75 neti vardır. Adayın puanı hesaplanırken TYT’nin yüzde 40’ı AYT’nin ise yüzde 60’ı alınarak hesaplanmaktadır. Aday yerleşebilmek için hem TYT hem de AYT puanından istifade etmektedir. Aday söz konusu fizik programına yerleşmesi için yeterli sayısal puana sahip olup, Kafkas Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik programına 233,72123 sayısal puanı ile yerleştiği görülmektedir."

dede.jpg

İlgili Haberler