Popüler Bilim’in gurur gecesi

Popüler Bilim’in gurur gecesi

Popüler Bilim’in gurur gecesi

Popüler Bilim Dergisi tarafından bu yıl ikinci kez verilen “Popüler Bilim Ödülleri” bilime ve bilim insanına yakışır görkemli bir törenle sahiplerini buldu. Ankara Ticaret Odası (ATO) Salonu’nda yapılan törene bilim, siyaset ve iş dünyasından çok sayıda seçkin davetli katıldı. Ödül törenine katılan davetliler, Popüler Bilim Dergisi’nin 15 yıldır bilime verdiği destekten övgüyle söz etti.

Açılışı Cevizoğlu yaptı
Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğretim üyelerinin müzik dinletisi ile daha da renklenen Popüler Bilim Ödülleri töreni, Popüler Bilim Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Hulki Cevizoğlu’nun yaptığı açılış konuşmasıyla başladı. Bilime evrensel düzeyde sağladıkları katkılarla Popüler Bilim Ödülü’ne layık görülen biliminsanları ödüllerini alırken kendilerine verilen destek ve gösterilen ilgiden dolayı Popüler Bilim Dergisi’ne teşekkürlerini ilettiler.

BİLİM ÖDÜLLERİ

Temel Bilimler:
Prof. Dr. Mahinur AKKAYA (ODTÜ; Kimya). Prof. Dr. Ali ÜLGER (Sabancı Üniversitesi; Matematik)

Mühendislik Bilimleri

Prof. Dr. Alinur BÜYÜKAKSOY (Gebze Teknoloji Enstitüsü, Elektrik/Elektronik)

Sağlık Bilimleri

Prof. Dr. İ. Tayfun UZBAY (Gülhane Askeri Tıp. Akademisi, Tıbbi Farmakoloji ABD; Psikofarmakoloji Araştırma Ünitesi). Prof. Dr. Halis ŞİMŞEK (Hacettepe Üniversitesi, Tıp Fak, Gastroentroloji)


TEŞVİK ÖDÜLLERİ

Temel Bilimler:
Doç. Dr. Handan YAVUZ (Hacettepe Üniversitesi, Fen Fakültesi, Kimya Bölümü). Prof. Dr. Mustafa DEMİRCİ (Akdeniz Üniversitesi, Matematik)

Mühendislik Bilimleri:

Prof. Dr. Sadık KARA (Erciyes Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Elektrik-Elektronik Bölümü). Yard. Doç. Dr. H. Volkan DEMİR (Bilkent Üniversitesi)

Sağlık Bilimleri:

Prof. Dr. Alper B. İSKİT (Hacettepe Üniversitesi, Tıp Fakültesi, Farmakoloji ABD). Prof. Dr. Ahmet AYAR (Fırat Üniversitesi, Tıp Fakültesi, Fizyoloji ABD)

Güzel Sanatlar:

Doç. Namık Kemal SARIKAVAK (Hacettepe Üniversitesi, Grafik Tasarım). Özel Kamu Kurum ve Kuruluşları için Bilim Ödülleri de Akdeniz Üniversitesi, ODTÜ, Arçelik, ATO ve TOBB’a verildi. Dünya Popüler Bilim Ödülü’nü kazanan Amerika’daki Dr. Fatih PORİKLİ (Stanford Univ.) ve Onur Özel Ödülü’ne değer görülen Kazım Mirşan’ın ödülleri ise temsilcilerine takdim edildi.