Polisin görevi bumu?

Polisin görevi bumu?

Polisin görevi bumu?

Hakkâri’de Demokratik Toplum Partisi (DTP) İl Başkanlığı tarafından ’8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ etkinlikleri kapsamında bir miting düzenledi. Mitinge katılan ve üzerlerinde terör örgütü PKK’nın renklerini sembolize eden kıyafetler giymiş kadınlar, ellerinde çeşitli pankartlarla şehir merkezinden mitingin yapılacağı Merzan Mahallesi’ne kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında kadınlar “Operasyona hayır” sloganları attı. Miting alanına girmek isteyen kadınlar, görevli bayan polisler tarafından üst araması yapıldıktan sonra alana alındı. Kadınlara, bayan polisler tarafından kırmızı ve beyaz karanfil ile şeker ikram edildi.

Arbede çıktı

Kutlamaların ardından kadınlar dağılırken, Devlet Hastanesi Caddesi üzerinde toplanan bir grup, polis otolarına taşlarla saldırdı. Polis göstericilere biber gazı ile müdahale etti. Polis ile göstericiler arasında kovalamacalar yaşandı. Olaylara karıştığı tespit edilen 5 kişi gözaltına alındı.

Savaşa hayır pankartları taşıdılar
Miting alanı yöresel kıyafetlerini giyerek gelen kadınlarla dolup taştı. DTP’li kadınlar, bayan polisler tarafından gerçekleştirilen bu anlamlı hareketin çok güzel olduğunu, birlik ve beraberlik içinde yaşamak istediklerini söyledi.