POLİS: ONLAR BİZİM CANIMIZ

POLİS: ONLAR BİZİM CANIMIZ

POLİS: ONLAR BİZİM CANIMIZ

İSTANBUL Emniyet Müdürlüğü, Edirnekapı Şehitliği’nde basın açıklaması, toplantı ve benzeri etkinliklerin yapılması yasağının şehit ailelerini kapsamadığını duyurdu. İşte Emniyet’in şehit ailelerine yönelik açıklaması:

“YANLIŞ anlaşıldık. Evlatları vatan uğruna can veren şehit ailelerine ve yakınlarına saygımız sonsuz. Şehitlerimiz ve aileleri başımızın tacı. Kesinlikle şehit analarına ve ailelerine yönelik bir yasak ve sansür yok.”

Şehit yakınları rahat olsun
Şehitlikte basın açıklaması yasağıyla neye uğradığını şaşıran şehit yakınları, Emniyet’in “Yanlış anlaşıldık” açıklamasıyla bir nebze rahatladı. Şehit yakınları, acılarını yine şehitlikte dile getirebilecek.

Onlar başımızın tacı
İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Edirnekapı Şehitliği’nde basın açıklaması yasağının sadece provokatörleri kapsadığını, şehit ailelerine yönelik bir sansürün kesinlikle söz konusu olmadığını duyurdu

Haber : Salim YAVAŞOĞLU
Şehit ailelerini derinden yaralayan “Şehitlikte sansür” uygulamasına yönelik açıklamanın yanlış anlaşıldığı bildirildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, Edirnekapı Şehitliği’nde basın açıklaması, toplantı ve benzeri etkinliklerin yapılması yasağının şehit ailelerine kapsamadığını, sadece projokatif gruplara yönelik olduğunu kaydetti. Emniyet yetkilileri, dün sabah saatlerinde yaptıkları açıklamada,  “Bizim, evlatları vatan uğruna can veren şehit ailelerine ve yakınlarına saygımız sonsuz. Şehitlerimiz ve aileleri bizim başımızın tacı. Kesinlikle şehit analarına ve ailelerine yönelik bir yasak ve sansüz söz konusu değil” dediler.

Sesleri kısılmadı
İstanbul Valisi Muammer Güler de Nuh Çimento’nun kurucu ortağı ve 22. Dönem Kayseri Milletvekili Muharrem Eskiyapan’ın cenazesinde, gazetecilerin konuyla ilgili sorularını cevaplandırdı. Edirnekapı Şehitliği’nde, son zamanlarda bazı legal ve illegal örgütlerin yaptıkları açıklamalar sırasında gerginliklerin yaşandığını hatırlatan Vali Güler,  “Şehitlik hiçbir zaman kavga ve provokasyon yeri değildir. Şehit yakını olmayan örgütlerin orada açıklama yapması yasaklandı. Bu şehit yakınlarının seslerinin kısıldığı anlamına gelmesin. Şehit alilerinin seslerinin kısılması söz konusu değildir” dedi.

Saygı duyulmalı
Şehitliğin etkinlik mekanı olmadığlını ifade eden Güler, “Bazı grupların orada karşı karşıya getirilerek provokasyon yaratılmak istendiği açıktır. Şehitliklerin bu tür etkinliklerin alanı olmasını hiç kimse kabul edemez. Bu anlamda onların hatırasına saygı duyulmalı. Şehit yakınları elbette ziyaretlerini gerçekleştirecek” diye konuştu. Cenazeye katılan İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın de, son zamanlarda şehit aileleri ile bazı gruplar arasında gerginlik yaşandığını ifade ederek, “Bizim de görevimiz bu gerginlikleri sonlandırmaktır” dedi. Emniyet yetkililerinin bu açıklaması şehit ailelerinin yüreğine su serpti.


İstanbul Valisi Muammer Güler ile Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Nuh Çimento’nun kurucu ortağı ve 22. Dönem Kayseri Milletvekili Muharrem Eskiyapan’ın cenazesinde, gazetecilerin Edirnekapı Şehitliği ile ilgili sorularını cevaplandırdı.