Polis kılığında alacak tahsili

Polis kılığında alacak tahsili

Polis kılığında alacak tahsili

Üzerlerinde 3 adet de ruhsatsız tabanca ile mermi ele geçirilen zanlılar  “silahlı örgüt kurmak, örgüte üye olmak ve polis süsü vererek kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak” suçlarından adliyeye sevk edildi.

Bursa’da kendilerine borcu olan işadamını polis gibi davranarak bir çiftliğe götürüp işkence yaptığı öne sürülen 9 kişi yakalandı. 2008 yılında Bursa’da tekstil üzerine ortak iş yeri açan ve İzmir’deki M.Y.B. (41) ve M.G’den (51) mal alarak iş yapmaya başlayan İ.A. (45) ile Z.T. (38), bir süre sonra anlaşamayarak ayrıldı. Z.T, yaklaşık 2 milyon TL alacakları oldukları iddiasıyla kendisine baskı yapmaya başlayan M.Y.B. ve M.G’ye, parayı kendisinin kullanmadığını, asıl borçlunun İ.A. olduğunu söyleyerek zanlıları eski ortağına yönlendirdi. M.Y.B ve M.G. de bu kez alacaklarını tahsil etmek için silahlı bir suç örgütüne başvurdu. İzmir’den Bursa’ya gelen suç örgütünün üyeleri Z.A. (39), İ.Ç. (24), S.E. (26), S.Ç. (29), A.C (38) ve S.A. (25), İ.A’yı, “Bizimle emniyete gelmeniz gerekiyor” diyerek Balıkesir’de bir çiftliğe götürdü. İşadamına kelepçe takan, gözlerini bağlayan ve darp eden zanlılar, yaklaşık 500 bin TL değerindeki daire ve arsaya el koyduktan sonra İ.A’yı “500 bin TL  getirmesi şartıyla” bıraktı.

Karakola şikayet
İşadamının oğlu H.A, babasının gözaltına alındığını öğrenince polis merkezine gitti. Böyle bir gözaltı olmadığını öğrenen H.A. bu kez kayıp başvurusu yaptı. 1 gün sonra eve gelen İ.A’nın yüzündeki darp izlerini fark eden H.A, babasının olayı anlatması üzerine karakola giderek zanlılardan şikayetçi oldu. Zanlılar Bursa, Ankara, İzmir ve Antalya’daki operasyonlarda gözaltına alındı.