PKK'ya mayısta ağır darbe

PKK'ya mayısta ağır darbe

Halkın huzur ve güvenliğini bozmak isteyen terör örgütü YPG/PKK'ya yönelik mayıs ayında yurt içi ve dışında düzenlenen operasyonlarda 280 terörist etkisiz hale getirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) ve Milli İstihbarat Teşkilatının (MİT), ülkenin huzur ve kardeşliğini bozmaya çalışan terör örgütlerine yönelik takibi güvenlik korucularının da desteğiyle kararlılıkla devam ediyor.

Yıl boyunca gece gündüz demeden şehir merkezi ve kırsal alanların yanı sıra yurt dışında da teröristlerin peşini bırakmayan, haftalarca arazide kalarak operasyonlarını sürdüren güvenlik güçleri, terör örgütü YPG/PKK'ya bu yılın mayıs ayında da ağır darbe vurdu.

1-31 Mayıs tarihlerinde terör örgütü YPG/PKK'nın saldırılarında 14 güvenlik görevlisi şehit oldu, operasyon ve saldırılarda yaralanan 12 asker tedavi altına alındı.

Güvenlik güçleri, ülkenin barış ve huzurunu bozmaya yönelik saldırılar düzenleyen terör örgütü mensuplarının peşini bırakmayarak, yurt içi ve dışında hava ve kara operasyonları yürüttü. Mayıstaki bu operasyonlarda aralarında örgütün sözde sorumlularının de yer aldığı 280 terörist etkisiz hale getirildi.