PKK ağzıyla konuşan Çelik, Atsız'a saldırdı

PKK ağzıyla konuşan Çelik, Atsız'a saldırdı

PKK ağzıyla konuşan Çelik, Atsız'a saldırdı

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, PKK’lıların “Kürtler inkar edildi. Devlet bizi asimile etti” tezlerine tam destek verdi. Çelik, yazar Nihal Atsız’ın oğluna yazdığı vasiyetname için de  “hasta ruhun psikolojisi” tanımlaması yaptı.

AKP’li Çelik, PKK tezlerini savundu
AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Başbakan Erdoğan’ın danışmanı Hüseyin Çelik, PKK’lıların “Kürtler inkar edildi. Devlet bizi asimile etti” tezlerine destek verdi. Kafkas Dernekleri Federasyonu 4. Olağan Kurulu Tes-İş Sendikası Konferans Salonu’nda yapıldı. Kurula katılan Hüseyin Çelik, PKK açılımına ilişkin açıklamalarda bulundu. Farklılıkların kavga değil, zenginlik nedeni olduğunu vurgulayan Çelik, açılımı da orkestraya benzetti. Devletin iyi bir orkestra şefi olarak, farklı sesleri bir armoniye dönüştürmek zorunda olduğunu ifade eden Çelik, “Bu ülkede ırkçılık olmadı mı? Bu ülkede asimilasyon olmadı mı, tanımamazlık inkar olmadı mı? İtiraf edeyim ki diz boyu oldu” dedi.

Atsız’ı  hedef aldı
Türk yazar Hüseyin Nihal Atsız’ın oğlu Yağmur Atsız’a yazdığı vasiyetnameyi okuyan Çelik, mektubu “hasta ruhun psikolojisine” benzetti. Yağmur Atsız’ın babasının “düşmanlığı” aşılayan vasiyetnamesini dinlememesiyle iyi bir evlat olduğunu söyleyen Çelik, “Bu memlekette maalesef ırkçılık tohumları atılmıştır. Herkesin kendini bundan kurtarması gerekiyor. Milletle-ırk Türkiye’de her zaman birbiriyle karıştırılmıştır. Türkiye’de bir millet vardır fakat çok sayıda ırk vardır. Millet ortak bir tarihi bir geçmişi, ortak bir vatanı olan insanların gönüllü birlikteliğinin adıdır. Irk eşittir kimlik değildir, ırk eşittir kimlik derseniz vahim bir hata yapmış olursunuz” dedi.

Çerkezler silaha sarılmadı
Kurula katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen ise konuşmasında nüfusu 4 milyonu aşan Çerkezlerin, başta Abhazya’ya hava yolu ile ulaşım olmak üzere somut sorunlarına değindi. Çerkezlerin, Türkiye’de çağdaşlığın sembolü olduğunu ifade eden Öymen, geçmişte Çerkezlerin çok büyük ızdıraplar çektiklerini ancak tarihte yaşanana acı olayların esiri olmayıp, taleplerini hiçbir zaman silah yoluyla devlete dayatmadıklarını vurguladı.