Petkim'in satışı Rekabet'te

Petkim'in satışı Rekabet'te

Petkim'in satışı Rekabet'te

Petkim satışı Rekabet’te
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Petkim’in özelleştirmesinde ikinci en yüksek teklifi veren Socar-Turcas-Injaz Ortak Girişim Grubu’nun teklifine ilişkin görüşü, dün Rekabet Kurulu’na sundu. Buna göre Kurul, Petkim Petrokimya Holding A.Ş’nin (Petkim) sermayesindeki yüzde 51’lik kamu hissesi için ikinci en yüksek teklifi olan 2 milyar 40 milyon dolara Socar-Turcas-Injaz Ortak Girişim Grubu’na satışını, ’rekabet mevzuatı’ açısından değerlendirecek. Kurul’un, bir ay içinde nihai kararını ÖİB’ye bildirmesi bekleniyor. Öte yandan, Turcas Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Aksoy, Petkim’i dünya çapında bir petrokimya üssü haline getirmek istediklerini belirtti.

Ermeni’nin teminatı iade
Petkim kararının Ermeni sorunu nedeniyle alındığı öğrenildi. Diaspora bağlantılı ortak bulunması nedeniyle şirketin devre dışı bırakıldığı, alıcının finansal sorun yaşadığı için ihalenin verilmediği iddialarının ise doğru olmadığı bildirildi. Bu arada, iki teklif arasındaki farkın alınması gündeme gelmeyecek. TransCentralAsia Petrochemical’ın 20 milyon dolarlık geçici teminatı da iade edilecek.

Dava aynen sürecek
Petrol-İş Sendikası Başkanı Mustafa Öztaşkın, “Petkim’in satılmasına karşıyız. Socar-Turcas-Injaz’a da aynı tavrı koyarız” dedi. Öztaşkın, Ermeni Diyasporası bağlantısını gündeme getirdiklerinde tepki gördüklerini ifade etti. Petkim’in özelleştirilmesine karşı açtıkları davada bugünlerde ara kararın verilmesini beklediklerini belirten Öztaşkın, “Şirket şaibeli ise neden ihaleye girdi?” diye sordu.