TV8 ekranlarının sevilen yarışması MasterChef'in yeni bölümünü izleyen seyirciler Pekin ördeği nasıl yapılır merak ediyor. İşte tarifi...
Pekin ördeği malzemeleri
- 1 ördek
- Tuz
- Soğan
- Sarımsak
- Ayçiçek yağ
- Anason
- Tane karabiber
- Soya sos
- Toz seker
- Bal
- Sirke
- Zencefil
- Karanfil
- Defne yaprağı
- Hoisin sos
Üzerine
- Bal
- Esmer şeker
- Su
- Soya sos
- Pirinç sirkesi
YAPILIŞI
Pekin ördeklerini güzelce yıkayıp içini dışını kağıt havlu ile kurulayınız. Ardından kompresör ya da hava pompası yardımı ile derisi ile etinin arasına hava basarak derinin etten ayrılmasını sağlayın. Bir mayonez tenceresine sarımsak ve zencefil rendeleyiniz. hoisin sos, anason, tane karabiber, defne yaprağı, şeker, soya sosu ve küp küp doğranmış soğanı ördeğin içine masaj yaparak yediriniz ve alt ve üst kısmından hava almayacak şekilde bir şiş yardımı ile dikiniz.
POŞE SUYU
Büyük bir tencereye su, bal, şeker, karanfil anason ve karanfil ekleyiniz ve kaynatınız. Kaynayan karışımımızı ördeğimizin her yerine temas edecek şekilde üstüne dökerek 5dk banyo yaptırınız.
KURUTMA
Ördeği ip yardımı ile ocağın en az 50 cm üstüne gelecek şekilde asın ve ocağı açın. Ocaktan gelen kuru ve sıcak hava dalgası ördeğin dış derisini kurutacaktır. Bu işlem en az 2 saat sürmelidir.
Kuruyan ördeği 170 derece fırında iyice kızarıp dışı çıtır olana kadar pişirin ve 25 dakika dinlendirip servis edin.