Mynet'te yer alan habere göre köftenin veya etin yanına en fazla uyum sağlayan yiyeceklerden birinin de patates olduğu biliniyor. Gastronomi uzmanları, her yemekte olduğu gibi patates hazırlarken de belli püf noktalar olduğunu belirtiyor. İşte patates kızartmasını restoranlardaki gibi çıtır hale getirmenin yolları...
Bir kilo patatesi kızartmalık olacak şekilde dilimleyin. Geniş ve derin bir kaseye su doldurun.
Suyun içine doğradığınız patatesleri koyun. Suyun içine 3 su bardağı turşu suyu ekleyin.
Bir gece boyunca patatesleri bu şekilde buzdolabında bekletin. Ertesi gün suyunu süzün. Kağıt havluyla patatesleri kurulayın. Bol kızgın yağda kızartın. Afiyet olsun.
4 YEMEK KAŞIĞI SU
Tencereye haşlama suyunu ilave edin ve içine 4 yemek kaşığı turşu suyu koyun. İçine haşlanacak patatesleri de ekleyin ve kaynamaya bırakın. Patatesler haşlandıktan sonra inanılmaz güzel bir aroma kazanacaklar. Ortaya çıkan bu lezzet misafirlerinizin başını döndürecek.
Çocukları tehdit eden gizli tehlike
Hamilelik döneminde hangi testler yapılmalıdır?
Kadınlarda en sık görülen kanser türü!
Doları da bildi faizi de bildi, şimdi dövizi neler bekliyor?
Asgari ücrete yapılacak zamdaki gizli sır
Kur'an-ı Kerim'i ilk kim Türkçeye çevirdi?