Paşalardan ortak itiraz

Paşalardan ortak itiraz

Paşalardan ortak itiraz

Ergenekon soruşturması kapsamında Türk Ceza Kanunu’nun 312. maddesine muhalefetten tutuklanan emekli orgeneraller Hurşit Tolon ve Şener Eruygur’un avukatları ortak açıklama yaptı: Yargılama adil değil. Bize yöneltilen hiçbir suçu kabul etmiyoruz! 

Temyiz için başvuracaklar
Emekli orgeneraller Hurşit Tolon ve Şener Eruygur’un avukatları, tutuklama kararına itiraz edeceklerini açıkladılar

 “Ergenekon” soruşturması kapsamında tutuklanan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı emekli Orgeneral Şener Eruygur’un avukatı Filiz Esen, Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesinde gazetecilere açıklamalarda bulundu. Esen, açıklamasında, müvekkilinin yargılanmasının tutuklu olarak devam edeceğini ve gerekli itirazların hemen süresi içinde yapılacağını belirterek, yargılama aşamasında tüm gerçeklerin ortaya çıkacağını düşündüklerini kaydetti. Avukat Esen, “Yıllarca vatanına sadakatle hizmet etmiş olan komutanımız, gerçek dışı isnatlarla tutuklanmıştır. İsnat edilen hiçbir suçlamayı kabul etmiyoruz. Tutuklama kararına itiraz edeceğiz” diye konuştu. ADD Genel Sekreter Yardımcısı Avukat Kazım Arslan da sorguya girmediğini ifade ederek, “Eruygur’un, terör örgütüyle ilişkilendirilmeye çalışıldığını” savundu.

Anayasa’ya aykırı
Arslan, “kesin olarak bir delil bulunmadığını, tek taraflı toplanmış delillerle yapılan suçlama sonucunda bir karar verildiğini” söyledi. Emekli Orgeneral Hurşit Tolon’un avukatı Özgür Meriç Turan ise gazetecilere yaptığı açıklamada, Anayasa’nın 90. ve 19. maddeleri ile Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 6. maddesine aykırı hareket edildiğini savundu. Avukat Turan, şunları kaydetti: “66-67 yaşlarında olan, kaçacak göçecek bir yeri olmayan,   5 gün kadar sorguda tutulan ve takdir edersiniz ki yüksek tansiyon hastası olan ve bu raporları da ibraz ettik, kısacası adil yargılandığını söyleyemeyeceğiz. Ve buna rağmen tutuklanmıştır. Biz en kısa zaman  içerisinde bu tutuklama kararına itiraz edeceğiz.” Bu arada, emekli orgeneraller Eruygur ve Tolon’un, Ceza Muhakemesi Kanununun, “Tutuklama Nedenleri” başlığını taşıyan 100. maddesinin 8 ve 9. fıkraları uyarınca tutuklanmalarına karar verildiği öğrenildi.

Hurşit Tolon, 1 Temmuz’da gözaltına alınmıştı. Tolon önceki akşam ise mahkeme tarafından tutuklandı.