'PARMAK İZLERİ ALINSIN'

'PARMAK İZLERİ ALINSIN'

'PARMAK İZLERİ ALINSIN'

Tutuklu Yarbay Dönmez: Kazılara katılan 13 polisin oyununa geldim.

Yarbay polisle MİT’i suçladı
ANKARA Zir Vadisi’nde bulunan mühimmatla ilgili yargılanan Yarbay Mustafa Dönmez, kazıya katılan 13 polisle birlikte MİT’i suçladı. Mahkeme, soruşturmayı yürüten savcılıktan ‘krokinin içinde bulunduğu ajanda’yı istedi.

Dönmez: Bu işin içinde MİT ve polis var
Ankara Zir Vadisi’nde bulunan mühimmatla ilgili Genelkurmay Askeri Mahkemesi’nde yargılanan Yarbay Mustafa Dönmez, kazıya katılan 13 polisle birlikte MİT’i suçladı

* Macit SOYDAN
Ümraniye soruşturması kapsamında Zir Vadisi’nde yapılan kazıda ele geçirilen bomba ve mühimmata ilişkin Yarbay Mustafa Dönmez’in yargılanmasına devam edildi. Genelkurmay Askeri Mahkemesi’nde görülen davanın dünkü duruşmasına tutuklu sanık Dönmez ile avukatı Mehmet Aytekin katıldı. ’Askeri eşyayı gizlediği’iddia edilen Yarbay Dönmez, Zir Vadisi’nde yapılan aramaların baştan aşağı yanlışlıklara dolu olduğunu savunarak, mühimmatı polisin oraya koyduğunu ileri sürdü. Polisin Zir Vadisi’ndeki yapılan aramaya ilk gün hazırlıklı geldiğini söyleyen Dönmez, tutanağın bilgisayarda hazırlanmasının da çelişki olduğunu ifade etti.

Parmak izleri alınsın
İlk gün görev yapan 13 terörle mücadele ekibindeki polislerin parmak izinin alınmasını isteyen Dönmez, bulunan mühimmatta kendisinin parmak izinin olmadığını savundu. Mühimmatın bir kuyudan çıktığını hatırlatan Dönmez, kuyuda bulunan bombaların 1 gün sonra çalışmayacağını ifade etti. Dönmez, mühimmatı koyduğunu iddia ettiği polislerin mutlaka bir iz bıraktığını bunun da parmak izi araştırmasından sonra ortaya çıkacağını söyledi.

Düzmece delil oluşturuldu
Dönmez, “Ben çok net söylüyorum bu operasyonu polis yaptı. Krokinin sahte olacağına inanıyorum. Belki MİT’te karışmıştır” diye konuştu. Avukat Mehmet Aytekin ise, polisin düzmece delil oluşturma gayretinde olduğunu savundu. Duruşmada, Yarbay Alp Kaya, Yarbay Nedim Kılıç ve mühendis Albay İlhami Güler tanık olarak dinlendi. Tanık Kaya, Dönmez’in mühimmat bulunan Sapanca’daki evine ziyaret maksadıyla gittiğini ve mühimmat olduğunu görmediğini söyledi. Mahkeme verilen aranın ardından Dönmez’e ait olduğu iddia edilen kroki ve el yazısının tespiti için Adli Tıp Kurumu’ndan alınan bir rapor varsa bunun ve krokinin yer aldığı ajandanın Ümraniye soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’ndan istenmesine, Ankara’daki lojmanda yapılan aramada bulunan jandarma görevlilerin tanık olarak dinlenmesine ve sanığın tutukluk halinin devamına karar verdi. Mahkeme ayrıca, Zir Vadisi’nde aramaya katılan jandarma personeli ve kazıya katılan Yenikent Belediyesi’nde görevli iş makinesini kullanan operatörün tanık olarak dinlenmesini kararlaştırdı.