Pandemi dönemi tekrar favori oldu! Beyran nedir ve nasıl yapılır?

Pandemi dönemi tekrar favori oldu! Beyran nedir ve nasıl yapılır?

Gaziantep'in en popüler yemeklerinden birisi olan beyran çorbası, yörede sabah erken saatlerde içilen kahvaltılık ürünlerdendir. Genellikle hastalık durumlarında servis edilen beyran, içerisinde barındırdığı protein ve vitamin bileşenleri ile iyileştirici etkiye sahiptir. Peki, beyran nasıl yapılır ve malzemeleri neledir? İşte, beyran tarifi ve evde beyran yapımı hakkında bazı bilgiler

Beyran genellikle restoranlarda tüketilen bir çorba olmasına rağmen evde de kolayca yapılabilmektedir. İçerisinde bulundurduğu malzeme çeşitliliği dolayısıyla vücuda çok önemli katkıları bulunan beyran, pişirilme süresinin sağlıklı bir şekilde tamamlanmasının ardından birkaç adımda kolayca yapılabilmektedir. İşte, beyran malzemeleri ve tarifi hakkında detaylı bilgiler

BEYRAN MALZEMELERİ

1 kilogram kemikli gerdan

300 gram pirinç

Pul biber

Tuz

Karabiber

10 diş sarımsak

100 gram iç yağı

BEYRAN TARİFİ

Eti bir tencerede, yüksek ateşte kaynatın ve bu sırada suyun üzerinde oluşan köpüğü alın.

Kaynayan etin altını kısın ve haşlanıncaya kadar kaynatmaya devam edin.

Başka bir tencerede pirinci haşlayın.

Haşlanan pirinçleri 5 porsiyon olacak şekilde metal tabaklara bölüştürün.

Pirinçlerin üzerine  et, et suyu, sarımsak, pul biber, damak zevkinize göre tuz, karabiber koyup limon sıkın.

Kaynayıncaya kadar ısıtın ve servise sunun.