Beyran genellikle restoranlarda tüketilen bir çorba olmasına rağmen evde de kolayca yapılabilmektedir. İçerisinde bulundurduğu malzeme çeşitliliği dolayısıyla vücuda çok önemli katkıları bulunan beyran, pişirilme süresinin sağlıklı bir şekilde tamamlanmasının ardından birkaç adımda kolayca yapılabilmektedir. İşte, beyran malzemeleri ve tarifi hakkında detaylı bilgiler
BEYRAN MALZEMELERİ
1 kilogram kemikli gerdan
300 gram pirinç
Pul biber
Tuz
Karabiber
10 diş sarımsak
100 gram iç yağı
BEYRAN TARİFİ
Eti bir tencerede, yüksek ateşte kaynatın ve bu sırada suyun üzerinde oluşan köpüğü alın.
Kaynayan etin altını kısın ve haşlanıncaya kadar kaynatmaya devam edin.
Başka bir tencerede pirinci haşlayın.
Haşlanan pirinçleri 5 porsiyon olacak şekilde metal tabaklara bölüştürün.
Pirinçlerin üzerine et, et suyu, sarımsak, pul biber, damak zevkinize göre tuz, karabiber koyup limon sıkın.
Kaynayıncaya kadar ısıtın ve servise sunun.