Paksüt: Yanlış yapan yargıya hesap verecek

Paksüt: Yanlış yapan yargıya hesap verecek

Paksüt: Yanlış yapan yargıya hesap verecek

ANAYASA Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt, yargının telefonlarının dinlenmesiyle ilgili olarak, “Yanlış yapanlar yargıya hesap verecek, kimsenin şüphesi olmasın” dedi. Paksüt, yargının sorunlarını, hukuk devleti kuralları ve şeffaflık içinde yine yargının çözeceğini vurguladı.

Paksüt: Yanlış
yapanlar yargıya
hesap verecek

Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt, yargının telefonlarının dinlenmesiyle ilgili olarak, yanlış yapanların yargıya hesap vereceğini söyledi. Paksüt, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) kuruluşunun 26. yıldönümü dolayısıyla Ankara’daki Swiss Otelde verilen resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhuriyet gazetesinin haberine göre Paksüt, yargının içine düştüğü durumun üzücü olduğunu ancak bunun çaresinin yine yargı içinde bulunduğunu kaydetti. Yargının sorunlarını, hukuk devleti dürüstlük açıklık ve şeffaflık içinde yine yargının çözeceğini vurgulayan Paksüt, şunları söyledi:

Kimsenin şüphesi olmasın
“Bu sorunu çözecektir ve içindeki yanlışları temizleyecektir. Yapanlar eğer kasıtlı ve sistemli olarak yapmışlarsa bunlar yine yargıya hesap verecekler. Bundan hiç kimsenin bir şüphesi olmasın.” Bir gazetecinin, Anayasa Mahkemesi tarafından bir açıklama yapılıp yapılmayacağını sorması üzerine Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt, “Bilmiyorum. Yani sayın başkan kurumsal olarak böyle bir şey söyleyebilirdi. Şimdiye kadar bir şey söylemedi. Benim adıma şahsen daha önce Yargıtay Başkanı, HSYK Başkanvekili ve Danıştay Başkanı’nın gerekenleri söylediği kanısındayım. Aynen imza atarım söylenenlerin altına” şeklinde konuştu.