Öztürk: En çok hamsiyi özledim

Öztürk: En çok hamsiyi özledim

Öztürk: En çok hamsiyi özledim

ÜMRANİYE Davası’nda ilk savunmasının ardından tahliye edilen Mahmut Öztürk, “Bu dava çöktü. Halen bu ülkede gerçek hukukçular var. Karadenizliyim, en çok hamsiyi özle-dim” dedi. 

Hamsi balığını çok özledim
Ümraniye davasında tahliye olan ilk isim olan emekli astsubay Mahmut Öztürk, özgürlüğe kavuşmanın sevincini dostlarıyla paylaştı

Ümraniye davası kapsamında tutuklandıktan 18 ay sonra özgürlüğüne kavuşan emekli astsubay Mahmut Öztürk, hamsi balığını çok özlediğini söyledi. Tahliye kararının ardından önceki akşam kaldığı koğuşun girişinden dış kapıya kadar cezaevine ait bir araçla getirilen Öztürk, herkeste tek tek vedalaştı. Asker olduğu için bu senaryola dahil edildiğini öne süren Öztürk, “Tapu memuru olsaydım bunlar başıma gelmeyecekti. Halen bu ülkede gerçek hukukçular var; var ki özgürlüğüm verildi. Oktay Yıldırım’ın mahkemeye sahte belgeleri ibraz etmesiyle bu dava çökmüştür” dedi.  Koğuş arkadaşlarının tahliye kararına çok sevindiğini anlatan Öztürk,  “Yarın biraz tatil yapacağım. Evde kahvaltı yapmaya ve temiz havaya hasret kaldım. Ağaçları özledim ve dolaşacağım. Ben Karadenizliyim, hamsi yemeyi özledim” diye konuştu. Mahmut Öztürk’ün eşi Nuriye Öztürk de, tahliye kararından dolayı çok mutlu olduklarını ifade etti. Öztürk daha sona eşi Nuriye Hanım ve Avukatı Seçkin Albayram ile birlikte cezaevinden ayrıldı.