Özcan'a balyoz gibi muhtıra!

Özcan'a balyoz gibi muhtıra!

Özcan'a balyoz gibi muhtıra!

YÖK’ün 5 üyesinden Başkan Yusuf Ziya Özcan’a balyoz gibi muhtıra!

Balyoz gibi muhtıra
Prof.Yusuf Ziya Özcan’ın başkanlığında bir yılını dolduran YÖK’te sular durulmuyor. 5 üye, YÖK’ün son bir yılını değerlendirirken sert uyarılarda bulundu

Prof. Dr. Engin Ataç, Prof. Dr. Mustafa İlhan, Prof. Dr. Tunçalp Özgen, Bülent Serim ve Prof. Dr. Fikret Şenses imzası ile bugün yapılacak YÖK Genel Kurulu öncesinde yapılan yazılı açıklamada; YÖK’ün 2008 yılı değerlendirildi. Muhalif olarak gösterilen 5 YÖK üyesi YÖK’e sert eleştirilerde bulundu. YÖK üyeleri yaptığı açıklamada “Anayasa’da, YÖK üyelerinin Cumhurbaşkanı, Bakanlar Kurulu ve Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) olmak üzere üç farklı kontenjandan seçilmesi öngörülerek, konulara yaklaşımda bir denge kurulması amaçlanmıştır. Oysa, Aralık 2007’den başlayarak YÖK Başkanlığı ve üyeliklerine yapılan atamalar, YÖK Genel Kurulu’nda çoğunluğun, siyasal iktidarla aynı görüşü paylaşan kişilerden oluşmasına neden olmuştur” denildi.

Siyasi yapılaşma
“YÖK Başkanı’nın TBMM Başkanı ve Maliye Bakanı’yla görüşmeleri sırasında daha ilk günlerde yaşananların medyaya da yansıyan görünümü, bu yeni dönemde YÖK-Hükümet ilişkilerini tüm çıplaklığıyla gözler önüne sermiştir” diyen üyeler açıklamalarını özetle şöyle sürdürdü:  “Gelişmelerden büyük kaygı duyduğumuzu, bu gelişmeler çerçevesindeki uygulamalara katılmadığımızı, bu uygulamalara dayanak olan kararlara toplantı aşamasında tepki gösterdiğimizi ve tutumumuzu karşı oy yazılarıyla belgelediğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız”