Fatih ERGİN / YENİÇAĞ
Şubat ayında aramızdan ayrılan Ülkücü Hareket'in efsane sanatçısı Ozan Arif'e anıt mezar yapımı için harekete geçildi. Ozan Arif'in mezarı dünya çapında başarılı projelerde imzası bulunan Mimar Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp tarafından tasarlandı.
Usta Mimar Ahmet Vefik Alp'in tasarımını üstlendiği, ana kitlesi Muğla'nın Leylak Mermerinden oluşan "Anıt Mezar"ın gövdesinde saz şeklinde derinlemesine bir boşluk bulunmakta. Gövdesinde merhumun milliyetçi kimliğini yansıtan 3 hilal konuşlanmakta. Ozan Arif şiirlerinden birer kıta mezarın yan yüzlerinde yer alıyor. Üst bölümü çevreleyen yatay bant üzerinde tarihteki 16 Türk devletini temsilen kabartma logolar bezenmiş.
Projeyi hazırlayan Prof. Dr. Mimar Ahmet Vefik Alp, anıt mezar hakkında şunları söyledi:
"Merhum ülkücü sanat abidemiz Ozan Arif Şirin beyefendinin ebedi istirahatgahını kederli ailesinin takdir ve teveccühleriyle çizmekte olduğum bilgisi doğrudur. Rahmetli Ozan Arif' imiz sadece dava arkadaşım değil, aynı zamanda kader arkadaşımdır. Türk Dünyası'nın ebedi lideri Merhum Başbuğ Alpaslan Türkeş beyefendinin emanetleri olarak her ne kadar bugün siyasetten uzaklarda ise dek gönüllerinizde küçük bir yerimiz, bir izimiz olduğuna inancım tamdır. Uluslararası ödüllü MHP Genel Merkezi projesini de bendenize emanet eden Başbuğumuza da yakışır bir Anıt Mezar projelendirmek inşallah bendenize nasip olur"
Ülkücü-Milliyetçi camianın gönüllerinde taht kuran Ozan Arif'in kabrinin 1994 ve 1999 yıllarında MHP İstanbul Büyükşehir Başkan Adayı olan, MHP Genel Merkezi'nin de mimarı Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp tarafından tasarlanıyor olması, ülkücü kitlelerde sevince vesile oldu.
Anıt Mezar'ın Samsun da açılışı merhumun vefat yıl dönümü olan 13 Şubat 2020 tarihine yetiştirmeye çalışılıyor.
Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp'in tasarımını yaptığı MHP Genel Merkez Binası 2011 yılında uluslararası mimari ödülüne layık görülmüş, ulusal ve yabancı basında geniş biçimde yer almıştı.
OZAN ARİF KİMDİR?
Ozan Arif Şirin Giresun'un Alucra ilçesine bağlı şimdiki ismi ile Yükselen eski adı ile Hapu köyünde 10 Haziran 1949`da doğdu. 1964'te, İstanbul'da bulunan Şemsi Yasıtman Saz Evi'nden 15 liraya aldı ilk bağlamasını… İşte belki de o gün başladı Ozan Arif olmaya. Yöresi ona pek çok şey öğretmiş, içindeki cevheri dışarı çıkarmıştı. Güzel sanatlara yeteneği, şiire ilgisi ve özellikle şairliğe olan kabiliyetinden dolayı okul çağlarında şiir ve resim dallarında birincilikler ve ödüller almaya başlayan Ozan Arif`in başarıları hayatının ileriki yıllarında yöresel sınırları aşıp Türkiye genelinde de devam etti. 70'ler ve 80'ler boyunca doldurduğu kasetlerle, ülkücü camianın önemli sanatçılarından olmuş, sevgisini kazanmıştı. Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde uzun süre tedavi gören halk ozanı Ozan Arif Şirin, 13 Şubat 2019 günü hayatını kaybetmişti. Ozan Arif hayatını ve sanatını verdiği MHP den son yıllarda ayrı düşürülmüş olması ülkücü milliyetçi camiada üzüntü vesilesi oldu.