Osmanoğlu'nu kabine uğurladı

Osmanoğlu'nu kabine uğurladı

Osmanoğlu'nu kabine uğurladı

Padişah II. Abdülhamit’in torunu Ertuğrul Osman, son yolculuğuna AKP’li bakanlar, milletvekilleri ve tarikat şeyhleri tarafından uğurlandıÇ

Osmanlı padişahlarından II. Abdülhamit’in İstanbul’da böbrek ve solunum yetmezliği nedeniyle vefat eden torunu Ertuğrul Osman, son yolculuğuna uğurlandı. Ertuğrul Osman için Sultanahmet Camisi’nde tören düzenlendi. Kabe’nin eski örtülerinden bir parçasıyla örtülen tabuta, bir vatandaş tarafından Türk Bayrağı iliştirildi. Törende, Ertuğrul Osman’ın eşi Zeynep Osman ile aile, taziyeleri kabul etti.

Başsağlığı dilediler
Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen de törene katılarak hanedan mensuplarına başsağlığı diledi. Osman için öğle namazının ardından cenaze namazı kılındı. Osman’ın cenazesi, namazın ardından omuzlara alındı. Bu sırada Atalay, Çiçek, Yazıcı ve Günay da tabuta omuz verdi.

Gövde gösterisi
Törene katılanlar arasında İsmailağa cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu da vardı. Törende gövde gösterisi yapan İsmailağa cemaati, polise oldukça zor anlar yaşattı. Tekerlekli sandalyede bulunan Mahmut Usta Osmanoğlu ezilme tehlikesi geçirince arbede yaşandı. Osmanoğlu ile yanında bulunanlar,  II. Mahmut Türbesi’ne girmek istedi. Polisin engellemeye çalışmasına rağmen kapıyı zorlayan İsmailağa cemaati, Mahmut Usta Osmanoğlu ve Mahmut Ünlü’nün defnin yapılacağı türbe haziresine girmesini sağladı. Ertuğrul Osman’ın cenazesi, II. Mahmut Türbesi Haziresi’ne defnedildi.

Ertuğrul Osman’ın tabutuna, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile AKP Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu da omuz verdi. Cenaze törenine, İsmailağa cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu da katıldı.