Osman Öcalan'la inişi kim görüştü?

Osman Öcalan'la inişi kim görüştü?

Osman Öcalan'la inişi kim görüştü?

BEBEK katili Öcalan’ın kardeşi Osman Öcalan, devlet yetkililerinin kendisiyle dağdan inişi görüştüğünü iddia etti. Devlet adına teröristle irtibata geçenlerin kimliği merak uyandırırken, hızını alamayan kardeş Öcalan talebini de açıkladı: Somut adım bekliyorum, siyasete katılmak istiyorum.

Teröristle irtibat kuran yetkili kim?
Bebek katili Abdullah Öcalan’n kardeşi Osman Öcalan, devlet adına bir grubun kendisiyle dağdan inişi görüştüklerini iddia etti. Teröristlerle irtibata geçen bu görevlilerin kimler olduğu merak uyandırdı. Süleymaniye’ye bağlı Koysancak’ta yaşayan terörist Öcalan, Taraf gazetesine yaptığı açıklamada, bir kaç ay önce devlet adına bir grubun, kendisiyle görüşerek eve dönüşü, silahlı mücadelenen nasıl sona ereceği konularını sorduğunu ifade ederek, “Bir devlet organına ait sivil kişilerdi ama resmi bir görüşme değildi. Dönmek için şartlarımızı ilettik” dedi.

Yargılama olmamalı
Kendisinin Türkiye’ye dönerek siyaset yapmak istediğini ifade eden Öcalan, şöyle devam etti: “Mevcut durumda geri dönüş için kararlıyım. Hukuki ve siyasi ortam oluşursa, geriye dönmek ve sürece katkıda bulunmak isterim. Türkiye’ye döndüğümüzde bir yargılama olmamalı. Özgür olmalıyız. Her vatandaş gibi özgürce siyaset  yapmalıyız. Durumumuzla ilgili Barzani ve Talabani bilgi sahibi. Talabani ve partisi bizim adımıza görüşme yapabilir. Geriye dönüş için yıl sonuna kadar ciddi gelişmeler olacak.

Yeni adımlar gerekli
Mahmur ve Kandil’den gelen grupların yetersiz olduğunu belirten Öcalan, açılıma, PKK’nın hazırlıksız yakalandığını savundu. Öcalan, “Kürt tarafı hazırlıklı değildi. PKK projeyle çıkmalıydı. Türkiye de hazırlıksızdı. Hazırlansaydı, psikolojik ve sosyal açıdan sorun olmazdı. Şahsi düşüncem, dağda, Avrupa’da, Irak’ta silahlı ve silahsız tüm muhaliflerin dönüşü için bir dönüş yolu açılmalı” dedi.