Osman Kaçmaz: Önce iddianame

Osman Kaçmaz: Önce iddianame

Osman Kaçmaz: Önce iddianame

ADALET Bakanlığı’nca hakkında meslekten ihraç, 2 kez yer değiştirme, 4 kez de adli kovuşturma istenen Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hakim Osman Kaçmaz, medyanın sorularını yanıtladı: Hakkımda iddianame düzenleniyormuş. Evrakları yarın alacağım. 


Kaçmaz için iddianame
Adalet Bakanlığınca hakkında 1 kez “meslekten ihraç”, 2 kez “yer değiştirme”,
4 kez de “adli soruşturma” isteminde bulunulan Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hakim Osman Kaçmaz Ankara Adalet Sarayı’na geldi. Kaçmaz, adliye çıkışında, bir gazetecinin “Hakkınızdaki adli soruşturma için evrakları mı aldınız?” sorusuna, “Yok, yarın alacağız. Daha iddianame düzenleniyormuş” diye yanıt verdi. Osman Kaçmaz, “Meslekten ihracınız isteniyor. Bu konuda bir değerlendirme yapacak mısınız?” sorusu üzerine “Yok, yapmayacağım” dedi. “Karşı dava açıp açmayacağı” sorusuna ise Kaçmaz, “Süreç başladığı için bir şey söylemiyorum” diye yanıt verdi. Kaçmaz, “HSYK’ya güveniyor musunuz?” sorusu da “Ben herkese güveniyorum” şeklinde yanıtladı.


Gerekçesi açıklanmalı
Öte yandan, Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz’ın avukatı Baykal Doğan, Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in, müvekkili hakkında soruşturma açma gerekçesini açıklamasını gerektiğini söyledi. Doğan, yaptığı yazılı açıklamada, müvekkili Kaçmaz’ın, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile ilgili verdiği kararın basında duyulduğu tarihin 18 Mayıs 2009 olduğunu hatırlataarak, “Bu dosyanın karar verilmek üzere müvekkilimin mahkemesine geldiği tarih 31 Temmuz 2008’dir. Bu dosya iade kararını takiben, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca ikmal edilerek tekrar müvekkilim Kaçmaz’a gönderilmiştir” dedi. 


Tesadüf mü, planlı mı
Doğan, Adalet Bakanı Ergin’in, Osman Kaçmaz ile ilgili soruşturma onayının 5 Eylül 2008 tarihinde verildiğini vurguladığı açıklamasında şunları kaydetti: “Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül ile ilgili verilen kararın ardından iki ay sonra Adalet Bakanlığı müfettişlerince Sincan Adliyesine baskın düzenlenmiş ve malum süreç başlamıştır. Sayın Bakan’ın tam da Cumhurbaşkanı ile ilgili dosyanın karar verilmek üzere Osman Kaçmaz’a geldiği tarihten hemen sonra müvekkil Osman Kaçmaz aleyhinde soruşturma açılmasının gerekçesini açıklaması gerekmektedir.” Doğan, “Kaçmaz hakkındaki soruşturmanın açılma tarihi ile Gül hakkında verilen kararın aynı tarihe denk gelmesinin tesadüf mü, yoksa planlı mı” olduğunu sordu.

Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi Osman Kaçmaz, iddianameyi beklediğini söyledi.