Ormanlarımızda yangın alarmı

Ormanlarımızda yangın alarmı

Ormanlarımızda yangın alarmı

Muğla Kıran köyünde çıkan orman yangına 3 helikopterle havadan, orman işçileri ve arazözlerle karadan müdahale etti (yanda). Afyonkarahisar’da ise, Çevre Yolu ile fuar alanı arasındaki ekili alanda çıkan yangında 2 kişi dumandan zehirlendi, bir itfaiye aracı ve bir ev ise yanarak kullanılamaz hale geldi.

YAKTI KÜL ETTİ
Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, “Önümüzdeki günlerde hava sıcaklığı 40 dereceyi geçecek ve orman yangını riski artacak” dedi


Havaların ısınmasıyla birlikte yurdun dört bir yanında orman yangınları da başladı. Vaktandaşlara daha dikkatli olmaları çağrısında bulunan Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın da, “Hava sıcaklığı 40 dereceyi geçecek. Böylece orman yangını riski de artacak” dedi. İbrahim Aydın, şunları kaydetti:  “Önümüzdeki günlerde hava sıcaklığı 40 dereceyi geçecek ve orman yangını riski artacak. Vatandaşlarımız daha dikkatli olmalı. Özellikle bahçe temizliği yapanlar, yangınlar konusunda daha dikkatli davranmalı.” Aydın, Kıran köyünde çıkan orman yangınının kontrol altına alındığını belirterek “Yangına 3 helikopterle havadan, orman işçileri ve arazözlerle karadan müdahale ettik. Kısa sürede yangının büyümesini önledik” dedi. Ekiplerin bölgede soğutma çalışmalarını sürdürdüğünü bildiriliyor.

Dört bir yanda
Öte yandan Afyonkarahisar, İzmir ve Manisa’da da orman yangınları çıktı. Afyonkarahisar’da, Çevre Yolu ile fuar alanı arasındaki ekili alanda çıkan yangında 2 kişi dumandan zehirlendi, bir itfaiye aracı ve bir ev ise yanarak kullanılamaz hale geldi.Yangında, dumandan zehirlenen itfaiye eri Celal Ketenci ve vatandaşlardan Ahmet Çankaya, Afyonkarahisar Göğüs Hastanesinde tedavi altına alındı. İzmir’in Ödemiş ilçesinde ve  Manisa’nın Demirci ile Salihli ilçelerinde de çıkan orman yangınları söndürüldü.  Yangınlarda can kaybının olmaması sevindirdi.