CHP’nin de desteklediği İYİ Parti Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Orkun Şıktaşlı, şehrin yaşam kalitesinin düştüğünü, mevcut yönetimin, beton belediyeciliği yaptığını söyledi. Şıktaşlı, “Projelerimiz hazır, 1 Nisan’ı bekliyoruz” diye konuştu.
İYİ Parti’nin Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Orkun Şıktaşlı, yerel seçim süreci ve 31 Mart sonrası için düşüncelerini paylaştı. Manisa halkının sorunlarını ve kendilerinden beklentilerini dinlemek için, şehrin tüm köy ve mahallelerini gezmeye devam ettiklerini vurgulayan Şıktaşlı, 17 ilçeye en az iki kez ziyarette bulunduklarını söyledi. Şıktaşlı’nın Yeniçağ’a yaptığı özel açıklamalar şöyle:
“MANİSA’NIN TÜM SOKAKLARINDA ADIMLARIMIZ VAR”
Adaylığının 5 Şubat’ta, seçimlere 53 gün kala açıklandığını ifade eden Orkun Şıktaşlı, “Zamanımız çok kısıtlı olmasına rağmen 1,5 milyonluk nüfusu olan Manisa’nın tüm sokaklarında adımlarımız olsun istedik. Her eli tutacak vaktimiz olmasa da her derde dermanımız olsun diye Manisalı yurttaşlarımızın derdini bilmek gerekiyor düşüncesiyle her ilçede her kesimden hemşehrimizle bir araya gelmeye özen gösterdik.” ifadelerini kullandı.
“MANİSA’NIN HER DERDİNİ BİLİYORUZ”
Manisa’nın 17 ilçesine, 1.068 mahallesine ulaşmak için hazırladıkları yoğun programa uygun bir şekilde hareket ettiklerine dikkat çeken Şıktaşlı, “41’inci günde, 17 ilçemizin tamamına en az 2 kez gittik. Kimi günlerde eve dönmeden çalışma yaptığımız ilçede geceyi geçirip sabah kalktığımız andan itibaren çalışmalarımıza devam ettik. Artık şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki; 17 ilçesi, 1068 mahallesi ve 1,5 milyonluk nüfusuyla Manisa’nın her derdini biliyoruz ve tüm dertlere derman olacak projelerimiz hazır; bunları hayata geçirmek için 1 Nisan sabahını bekliyoruz.” diye konuştu.
“BİZ BETON BELEDİYECİLİĞİ YAPMAYACAĞIZ”
Manisa’da, özellikle son 10 yılda kırsal ve kentsel alanlarda yaşam kalitesinin düştüğüne vurgu yapan Orkun Şıktaşlı, “Bunun temel nedeni insan odaklı olmayan kötü bir yönetim anlayışıydı. Kent kaynakları üretim ekonomisi gözeterek artırılmamış, bunun yerine bir beton belediyeciliği tercih edilmişti. Oysa üretim ekonomisi ile kent kaynakları artırılabilir, bunların adil dağıtımı sağlanabilirdi. Ama yapılmadı. Üstelik mevcut başkan 2014’te seçmenden oy almak için 40 proje açıklamış bunun da sadece 6’sını yapmıştı. Aslında bu tablo bizim adaylığımızın da gerekçesini oluşturuyor. Biz beton belediyeciliği yapmayacağız. Kırsal ve kentsel kalkınma ile Manisa’yı kendine yeten bir kent yapacağız. Manisa’nın zenginliğini tüm Manisalıların yaşamasını sağlayacağız. Sosyal hizmetleri artırmak, altyapı, su, ulaşım, çevre temizliğini gerektirdiği gibi hakkaniyetli bir şekilde yapmak bizim belediyecilik anlayışımızın temelini oluşturacak” dedi.
“İLK İCRAATIMIZ İÇME SUYUNU UCUZLATMAK”
Seçimi kazandıklarında ilk icraatlarının, içme suyunu yüzde 40 ucuzlatmak olacağını belirten Şıktaşlı, “Bahçe sulamasında ton başına alınan 8 lirayı 3 lira olan içme suyuna eşitleyeceğiz. Zorla takılan kartlı sayaç ücretlerini iade edecek ve 3,54 TL'lik bakım ücretini almayacağız" dedi.
"KURACAĞIMIZ TARIM AŞ İLE TARLADAKİ ÜRÜNÜ PİYASANIN İNSAFINA BIRAKMAYACAĞIZ"
Şıktaşlı, "Kuracağımız TARIM AŞ ile topraklarımızda verimlilik sağlayıp daldaki meyveyi, tarladaki ürünü piyasanın insafına bırakmadan belediye olarak biz satın alacağız. Tüm bağı ve bahçelere giden yolu asfaltlayarak hem ulaşım sorununu çözeceğiz hem ürün kalitesini artırarak çiftçimizin daha fazla kazanmasını sağlayacağız” ifadelerini kullandı.
“TARIM VE HAYVANCILIK İLE UĞRAŞANLARA DESTEK”
Manisa’da, tarım ve hayvancılığa yönelik projelerini hakkında da bilgi veren Şıktaşlı şunları söyledi: “Üreticimiz için meyve fidanı desteği, küçükbaş hayvan desteği, süt soğutma desteği, makine ve ekipman desteği, alternatif ürün üretiminin yaygınlaşması desteği, üretimde hastalık ve zararlılarla mücadele desteği, soğuk hava deposu ve paketleme desteği, küçük ölçekli aile işletmelerine kümes hayvancılığı desteği, arıcılık desteği verecek ve tarımsal kalkınmada örnek bir kent olacağız.”
“ENERJİSİNİ KENDİSİ ÜRETEN BİR BELEDİYE OLACAĞIZ”
“ENERJİ AŞ olarak bilinen bir projemiz daha var. Manisa Türkiye’nin enerji potansiyeli en yüksek şehirlerinin başında geliyor. İşte Enerji AŞ de Manisa’nın kullanmış olduğu tüm enerjiyi karşılamak amacıyla kurulmuş olan bir şirket olacak. Ben, zaman içerisinde neredeyse hiç kimsenin hiçbir bedel ödemeden yaşadığı bir kenti hayal ediyorum. Manisa’da hem enerjisini kendisi üreten bir belediye olacağız, hem de elde ettiğimiz karla yurttaşımızın faturasının yüzde 20’sini kendisine nakit olarak ödeyeceğiz.”
“40 BİN KİŞİLİK YENİ İSTİHDAM SAĞLAYACAĞIZ”
“İşsizlik ülkemizin en büyük sorunu, özellikle de genç işsizlik... Manisa’da kuracağımız şirketlerle en az 40 bin yeni istihdam sağlayacağız. Bunun sözünü veriyorum. Annelerimizin yükünü alıp 17 ilçede önce 50 yeni kreş açıp, çocuklarımızın okul öncesi eğitimini teminat altına alacağız. Sonra tüm mahallelerimize yeni kreşler açacağız.”
“MEVCUT BAŞKAN ULAŞIM SORUNUNU ÇÖZEMEDİ”
“Ayrıca her semt pazarında gezici kreşlerimiz olacak. Eğitime ve aile bütçesine bunun dışında bir katkımız daha olacak. İlkokul birinci sınıftan dördüncü sınıfa kadar tüm çocuklarımızı okullarına ücretsiz taşıyacağız. Manisa’nın büyükşehir olmasıyla ortaya çok ciddi bir ulaşım sorunu çıktı. Mevcut başkanımız ne yazık ki ulaşımdaki vaadini de yerine getiremedi. Biz bu ulaşım sorununu da çözeceğiz. Manisa’nın ulaşılmayan hiçbir noktası kalmayacak. En uzak noktasına en rahat ve en ucuz şekilde ulaşılacak bir ulaşım ağı kuracağız”
“TOPLUMUN TÜM KESİMLERİNE SÖZ VE YETKİ TANIYACAĞIZ”
“Seçimi kazandığımız günden itibaren her şeyden önce ulaşılabilir bir belediye başkanı olacağımın sözünü veriyorum. Halkın içinde halkla birlikte olacağım. Benim dönemimde belediye 1. kattan yönetilecek. Ben ve arkadaşlarım; toplumcu belediyecilik anlayışımızı katılımcı, şeffaf, denetlenebilir ve halktan yana politikalar olarak sunacağız. Bizim belediyecilik anlayışımız, çocuğun, gencin, kadının, erkeğin ve yaşlının yani tüm insanların; hayvanın ve doğanın da hakkını temel alan; toplumun tüm kesimlerine karar alma süreçlerinde söz ve yetki tanıyan, ayrımcı olmayan bir belediyecilik anlayışı olacak. Belediyede demokratik, katılımcı, üretici, kaynak yaratıcı, yönlendirici, düzenleyici ve bütünlükçü olacağız. Güçsüz, yetkisiz, öz kaynaksız bir yerel yönetim modelinden güçlü bir yerel yönetim modeline geçeceğiz.”