Ordu ve dış istihbarat güçlenecek

Ordu ve dış istihbarat güçlenecek

Rusya’da ABD imparatorluğuna karşı önlem

Rusya Devlet Başkanı: ABD ve onun güdümündeki Batı alemine karşı her türlü tedbiri alacağız

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ordu komutanları ve istihbarat örgüt müdürleriyle toplantısında ABD’nin girişimlerine karşı her türlü tedbiri alacaklarını söyledi.

Rus haber ajanslarının bildirdiğine göre, Putin, başkanlık sarayı Kremlin’de ordu komutanları ve istihbarat örgütü müdürleriyle toplantısında Rusya’nın “ABD ve onun güdümündeki Batı alemine karşı” silah gücünü artıracağını ve istihbaratını da kuvvetlendireceğini açıkladı.

Putin, “Dünyadaki mevcut durum özellikle dış istihbarat faaliyetlerinin geliştirilmesinin gerekliliğini ortaya koyuyor” dedi.

Soğuk savaşa doğru

ABD’nin Polonya ve Çek Cumhuriyeti topraklarında füze savunma sistemi kurmayı planlaması ve Romanya ile Bulgaristan’da da üsler kurmak istemesi karşısında Rusya Devlet Başkanı, tedbirler alınacağını açıkladı.

Putin, ABD’nin 1990 tarihli Avrupa Konvansiyonel Kuvvet İndirimi Antlaşması’nı (AKKA) takiben Sovyetler Birliği’nin 26 Aralık 1991’de resmen lağvedilmesinden sonra değişen dünya koşuluna göre 1999’da yenilenmiş AKKA antlaşmasını ABD’nin imzalamamış olmasını da hatırlatmış oldu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bir süre önce yaptığı açıklamada, “soğuk savaş dönemine yeniden girildiğini” belirterek, ABD’nin tüm dünyada bir hegomanya kurmaya çalıştığını söylemişti. Bunu kabul edilemez bulduğunu açıklayan Putin, tek kutupluluğun, dünyaya zarar verdiğini belirterek buna son verileceğini kaydetmişti.

Bush’a üs desteği

İngiltere Savunma Bakanı Des Browne, ABD’nin füze kalkanı projesi için bir hava üslerini kullanmasına izin vereceklerini açıkladı. Browne, bunun vatandaşlarının ileride korunmasına yardımcı olacağını iddia etti.

İngiliz basını da “George Bush’a üs desteği” başlığı altında İngiliz yönetimine bu konuda ağır eleştiriler yöneltti.

Kremlin’de kritik toplantı

Rusya lideri Vladimir Putin, Kremlin Sarayı’nda ordu komutanları ve istihbarat örgüt müdürleriyle bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda, ABD’nin bölgediki yayılmacı politikasına karşı alınacak önlemler paketi masaya yatırıldı.