Operasyoncu elçi Ankara’da

Operasyoncu elçi Ankara’da

Operasyoncu elçi Ankara’da

OBAMA’nın kongreyi atlatarak kararnamesini imzaladığı ve Irak’ta birçok operasyonda rol alan yeni ABD Büyükelçisi Fr

OBAMA’nın kongreyi atlatarak kararnamesini imzaladığı ve Irak’ta birçok operasyonda rol alan yeni ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone, dün akşam Ankara’ya geldi.

Irak’ı karıştıran ABD’li Ankara’da
ABD’nin yeni Ankara Büyükelçisi Francis J. Ricciardone Ankara’ya geldi. Irak’taki birçok ABD operasyonunda başrol oynayan ve peşmergelerin Türkiye üzeriden kaçırılmasını sağlayan Ricciardone, İncirlik Üssü’nde de görev almıştı. Ricciardone, Türkçe ’Merhaba’diyerek başladığı konuşmasında Türkiye’nin ABD için önemini anlattı.

Ricciardone kimdir?
ABD Başkanı Barack Obama, ülkesinin Ankara Büyükelçiliğine aday gösterdiği Francis Joseph Ricciardone’yi Senato’da yasama döneminde verilen arada, özel yetkisini kullanarak 30 Aralıkta büyükelçiliğe atamıştı. Kariyerine Ankara ve Adana’da başlayan, daha sonra Türkiye’de, biri Körfez Savaşı’ndan sonra oluşturulan “Çekiç Güç” kapsamında İncirlik Üssü’nde Türk ve Amerikalı komutanlara siyasi danışmanlık, diğeri Büyükelçi Yardımcısı ve Maslahatgüzar (1995-1999) olarak iki ayrı görevde bulunan Ricciardone, 1999-2001 yılları arasında ABD’nin eski Dışişleri Bakanı Madeleine Albright’ın “Irak’ta Geçiş Döneminden Sorumlu Özel Temsilcisi” görevini yürüttü. Ricciardone’nin o dönem fiili görevi, “Irak muhalefetinin Saddam Hüseyin’e karşı faaliyetlerini koordine etmek” idi.


Havaalanında protesto edildi

Görevine yeni atanan ABD Büyükelçisi Francis J. Ricciardone Ankara’ya gelişi öncesinde havalimanında Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi bir grup tarafından protesto edildi. ABD aleyhine slogan atıp, Türk bayrağı açan grup, polis tarafından bölgeden uzaklaştırıldı. TGB üyelerinin, Türk bayrağı açıp, Atatürk posteri taşıdığı görüldü. “Go home yanky” şeklinde slogan atan grup, havalimanında bulunan sivil ve resmi polis ekiplerinin engellemesiyle karşılaştı.