Onur Öymen:Başbakan'ın sözünü not ettik

Onur Öymen:Başbakan'ın sözünü not ettik

Onur Öymen:Başbakan'ın sözünü not ettik

Başbakan’ın sözünü not ettik, neler olacak hep birlikte göreceğiz
CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Başbakan’ın “Karabağ işgali bitmeden sınır asla açılmaz” sözünü ‘not ettiklerini’ ve konunun takipçisi olacaklarını açıkladı.

24 Nisan’a yansımadı!
ÖYMEN, “Dışişleri Bakanlığı da daha önce ’Ermenistan’la çerçevede anlaştık’ açıklaması yaptı ama bu, ABD Başkanı Obama’nın konuşmasına yansımadı” diye konuştu.

Başbakan’ın sözünü not ettik
Türkiye ile Ermenistan’ın ilişkilerini değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Öymen, Başbakan Erdoğan’ın, “Yukarı Karabağ sorunu çözülmeden Ermenistan sınırı açılmayacak” açıklamasına vurgu yaptı 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Türkiye ile Ermenistan arasındaki görüşmeleri büyük bir dikkatle izlediklerini söyledi. CHP Bursa İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulanan Öymen, Başbakan Erdoğan’ın, “Yukarı Karabağ sorunu çözülmeden Ermenistan sınırı açılmayacak” sözünü de bir kenara ’not’ettiklerini vurguladı. Dışişleri Bakanlığı’nın, “Biz Ermenistan ile çerçeve anlaşması yaptık” şeklinde açıklama yaptığını hatırlatan Öymen, ancak bunun ABD Başkanı Barack Obama’nın 24 Nisan’daki konuşmasına olumlu yansımadığını dile getirdi.

Obama ’soykırımı’ dedi

“Dışişleri Bakanlığının gece yarısı yaptığı ne sonuç verdi?” diye soran Öymen, şunları kaydetti: “Obama, ’soykırım’demedi, ama büyük felaketten bahsetti. Ermenistan’da sözde soykırım ile ilgili yapılan anıtın adı ’Büyük Felaket’... Obama, ’büyük felaket’sözünü hem de Ermenice söyleyerek, sözde ’soykırımı’ kabul ettiğini açıkça ilan etmiştir. Obama, 1915’te 530 bin Türk’ün öldürülmesini dikkate almayan bir konuşma yapmıştır. Demek ki Obama Türkiye’ye geldiğinde sayın Başbakan ve sayın Cumhurbaşkanı konuya Türk devletinin bakış açısını yeterince iyi anlatamadı.”

İşgal bitmeden asla...

CHP’li Öymen, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın bu gelişmelerin ardından Türkiye ile Ermenistan milli takımları arasında 14 Ekim’de yapılacak Dünya Kupası Eleme Grubu maçı için Türkiye’ye geleceği, gelirken de Türkiye-Ermenistan sınırından geçeceği yönünde açıklama yaptığını ifade ederek, “Türkiye, Ermenistan ile sınırını Yukarı Karabağ işgal edildiği için kapattı. İşgal sona ermeden sınır açılmamalı” diye konuştu.