ÖNCE TOPRAK, SONRA YÖNETİM

ÖNCE TOPRAK, SONRA YÖNETİM

ÖNCE TOPRAK, SONRA YÖNETİM

Yabancıya toprak satışının kolaylaştırılmasıyla sadece Didim’de 10 bini aşkın konut alan İngilizler, şimdi yerel yönetime ısınıyor. Belediye, yabancıların Kent Meclisi’nde de temsil edilmeleri için bir komite kurulduğunu açıkladı.  

Yabancılar yerel yönetime sızıyor
Yabancıya toprak satışını kolaylaştıran yasanın çıkmasından sonra ülkeden sınırsız toprak ve mülk edinen yabancılar yönetimlerde de söz sahibi olmaya başlıyor. Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Türkiye’de yabancıların mülk edinmelerini kolaylaştıran yasa ile Didim’e yerleşen yabancıların sayısının hızla arttığını, ilçede bugüne kadar yaklaşık 10 bin konutun yabancılar tarafından satın alındığını söyleyerek, yabancıların Kent Meclisinde de temsil edilmeleri için bir komite kurulduğunu açıkladı.

Önlem alınmalı 
CHP Muğla Milletvekili Gürol Ergin, yabancılara mülk satışına sınırlama getirilmedikçe diğer kentlerimizde de yabancıların yönetimde söz sahibi olmak isteyeceklerini belirterek, “Yabancılara arazi satışı tamamen yasaklanmalı. Mülk satışında ise önemli bir sınırlama getirilmeli. Yoksa Türkiye ciddi sorunlar yaşayacaktır. Eğer bir yere yabancılar yerleşiyorsa ve orada nüfuslarını artırıyorlarsa yönetimde söz sahibi olmak isteyeceklerdir. Bunu bugün engellemeye çalışsanız da yarın engelleyemezsiniz.” dedi.

Referandum bile isterler
Toprak satışlarının devam etmesi durumunda bugün belediye meclislerinde görev alacak yabancıların gelecekte daha farklı isteklerinin de olacağını ve büyük sorunlar yaşanacağını belirten CHP’li Birgen Keleş ise tepkisini “Olacak şey değil” sözleriyle dile getirdi. Keleş,”Belediye meclisinde yer almak isterler sonra da çoğunluk olduk diye referandum yapalım derler. Bunu yapmamaları için bir engel yok. ” dedi. 
Haber: Sümeyra YILMAZ