Önce atacağınız adımı açıklayın

Önce atacağınız adımı açıklayın

Önce atacağınız adımı açıklayın

CHP Sözcüsü Mustafa Özyürek, İçişleri Bakanı Atalay’a tepki gösterdi: Hiçbir umut ışığı görmedik. Soyut temenni cümleleri... Daha çok demokrasi için hangi adımları atacaksınız? Akan kanı nasıl durduracaksınız? 

Hangi adımlar atılacak hâlâ cevap verilmedi 
Beşir Atalay’ın günlerdir beklenen açıklamalarına ana muhalefet de tepki gösterdi. İçişleri Bakanı’nın basın toplantısının muhalefete cevap vermek için düzenlendiği izlenimine kapıldığını dile getiren CHP Sözcüsü Mustafa Özyürek ” -Çalışmaları tamamlayıp Başbakan’a sunacağız. Çalışmalar olgunlaşınca da Meclis’e getireceğiz- dedi. 7 yıldır iktidarda, niçin daha önce çözülmedi? Akan kan neden durdurulmadı? “ ifadelerini kullandı.

Silahları nasıl susturacaksınız

İçişleri Bakanı Atalay’ın açıklamalarında hiçbir umut ışığı görmediklerini, soyut temenni cülmleleri olduğunu öne süren Özyürek şunları kaydetti: ” Daha çok demokrasi, buna itiraz edecek kimse yok, biz de etmiyoruz. Ama bu hedef için hangi adımlar atacaksınız? Mesela silahları nasıl susturacaklar? Af sözkonusu değil diyorlar. Akan kanı nasıl durduracaksınız. Anaların gözyaşını nasıl duruduracaksınız?  Hangi kanunu değişeceklerini görmemiz lazım. Olumlu bulduklarımızı destekler, karşı çıkacaklarımıza da karşı çıkarız. Başbakan’ın talebi olursa bizde oturur değerlendiririz.  Mesela Bakan Hayati Yazıcı, ’Devlet okullarında etnik dilde eğitim yapılabilir’dedi. Buna nasıl destek veririz...Bu da ülkenin bölünmesine yol açar.