Ömer Lütfi Mete vefat etti

Ömer Lütfi Mete vefat etti

Ömer Lütfi Mete vefat etti

Gazeteci-yazar Ömer Lütfi Mete, gerçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Mete, bugün Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii’nde ikindi namazından sonra düzenlenecek cenaze töreninin ardından toprağa verilecek
Gazeteci, yazar ve senarist  Ömer Lütfi Mete hayatını kaybetti. Geçtiğimiz yıl ağustos ayında tatilde bulunduğu Sakarya’nın Kocaali ilçesine bağlı Caferiye köyündeki yazlığında geçirdiği kalp krizinin ardından evinde istirahate çekilen Mete, önceki gün yeni bir kalp krizi daha geçirdi. Mete yakınları tarafından kaldırıldığı Acıbadem Kadıköy Hastanesi’nde dün vefat etti. Hastaneden yapılan açıklamada, Mete’nin, kalp yetmezliği ve asistoli (kalbin ritmik kasılmalarının durması) gelişmesi nedeniyle vefat ettiği bildirildi. Başta Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Baykal, MHP Genel Başkanı Bahçeli olmak üzere çok sayıda siyasi partili Mete’nin ailesini arayarak taziyelerini bildirdi.

Çok yönlü yazar
Ömer Lütfü Mete, Kurtlar Vadisi dizisinin ilk sezonlarında senaryosuna katkıda bulunmuştu. Rize’de doğan Ömer Lütfi Mete, ilk ve orta öğrenimden sonra bir dönem Kur’an kurslarında okudu, liseyi dışarıdan sınavlarını vererek bitirdi. 1971 yılında önce matbaa çıraklığıyla başlayarak gazeteciliğe geçti. 1972’de Atatürk Eğitim Enstitüsü’nü bitirdi. Rize’de edebiyat öğretmenliği dışında gazeteci ve senaryo yazarı olarak çalıştı. Babıali’de Sabah, Bizim Anadolu, Tercüman (Halka ve Olaylara), Türkiye, Yeni Haber, Orta Doğu, B. Kurultay, Yeni Şafak, Ayyıldız, Yeni Binyıl, Sabah (gazete) gazetelerinde çalıştı. Türk Edebiyatı, Boğaziçi ve Çağrışım dergilerinde makale, mizahi öykü ve şiirleri yayınlandı. Ömer Lütfi Mete, bugün Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii’nde ikindi namazını mütaakiben kılınacak cenaze namazının ardından Çengelköy Mezarlığı’nda toprağa verilecek.