Son dakika! Rusya'ya bir yaptırım da Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nden

Son dakika! Rusya'ya bir yaptırım da Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nden

Uluslararası Olimpiyat Komitesi Pazartesi günü uluslararası spor federasyonlarının Rus ve Belaruslu sporcuların ve yetkililerin etkinliklerde yarışmasını yasaklamalarını tavsiye etti.

IOC ayrıca Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i Olimpiyat Nişanı’ndan da çıkardı.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgaline yanıt olarak yönetim kurulu tarafından alınan önlemin “Rus hükümeti ve Belarus hükümeti tarafından Olimpiyat Ateşkesi’nin bu konudaki desteğiyle ihlal edilmesinden sonra” alındığı belirtildi.

IOC EB, Rusya ve Beyaz Rusya’dan gelenlerin devam edebilmesi halinde rekabet edemeyecek olan Ukraynalı sporculara haksızlık olacağını ve bu nedenle “küresel spor müsabakalarının bütünlüğünü korumak ve tüm katılımcıların güvenliği için Uluslararası Spor Federasyonlarına şunu tavsiye ediyor. ve spor etkinliği organizatörleri, Rus ve Belaruslu sporcuları ve yetkilileri uluslararası yarışmalara davet etmez veya katılmalarına izin vermez.”

CİDDİ İHLAL!

IOC açıklamasında, Putin, Başbakan Yardımcısı Dmitry Chernyshenko ve cumhurbaşkanlığı yürütme ofisinin genelkurmay başkan yardımcısı Dmitry Kozak’ın “durumun istisnai koşullarına dayanarak ve Olimpiyat düzeninin son derece ciddi ihlali göz önünde bulundurularak Olimpiyat düzeninden çıkarıldıklarını” ekledi. Ateşkes ve geçmişte Rus hükümeti tarafından Olimpiyat Tüzüğü’nün diğer ihlalleri.”