Ölene kadar savaştı

Ölene kadar savaştı

Ölene kadar savaştı

ŞIRNAK’ın Silopi ilçesinde şehit olan 27 yaşındaki Jandarma Komando Astsubay Onur Bakbak’ın kahramanlığı ağlattı. Çatışmanın görgü tanığı olan köylüler, “Ateş altında kalmıştık. Bizi korumak için yaralı olduğu halde teröristlerle savaşmaya devam etti” dedi. 

Geride destan bırakıp gitti
Şırnak’ta şehit düşen Astsubay Onur Bakbak’ın, askerleri ve köylüleri korumak için yaralı halde saatlerce çatıştığı ortaya çıktı  

Şırnak’ın Silopi İlçesi kırsal kesiminde PKK’lı teröristlerle bir hafta önce çıkan çatışmada şehit olan 27 yaşındaki Jandarma Komando Astsubay Onur Bakbak’ın emrindeki askerler ile ateş altında kalan köylülerin can güvenliğini sağlamak için yaralı olarak saatlerce teröristlerle çatıştığı ortaya çıktı.
Anlatılanlara göre olay şöyle gerkleşti;
13 Temmuz 2008 akşam saatlerinde Cudi Dağı eteklerinde devriye görevi yürüten Jandarma Komando Astsubay Onur Bakbak ve komutasındaki timi bir grup PKK’lı terörist ile karşılaştı.  Askerlerin, ’teslim ol’uyarısına PKK’lıların ateşle karşılık vermesi üzerini, açılan ilk ateşte Astsubay Bakbak ayağından yaralandı. Güvenlik güçlerinin karşılık vermesiyle şiddetli çatışmalar yaşanırken, bölgedeki köylüler ateş altında kalıp, kendilerini korumak için askerlerin bulunduğu bölgeye gittiler.

Köylüler anlatıyor
Köylüler, daha sonra yaşadıklarını şöyle anlattı: “Yanımızda çocuklarımızla birlikte köyde hayvan otlatıp , bahçelerimizi sularken, gelen askerler bizimle bir süre sohbet ettikten sonra yanımızdan ayrılıp gittiler. Yaklaşık 15-20 dakika sonra askerlerin gittiği yönden silah sesleri gelmeye başladı. Kurşunlar üzerimizden geçerken bizde kendimizi korumak için çocuklarımızı da alarak askerlerin bulunduğu yere gittik. Köyde siper alan askerler PKK’lılarla çatışıyordu. O sırada Astsubay Onur Bakbak’ın ayağından yaralı olduğunu gördük. Yaralı halde çatışmaya devam ediyordu. Bizi görünce emrindeki askerlere, ’Kendinizi güvenliğiniz ile köylülerin güvenliğini sağlayın’diye emir verdi. Bize de kendinize dikkat edin, çocuklarınızı koruyun” dedi. Biz daha sonra güvenli bir bölgeye geçtik. Astsubay yaralı halde çatışmaya devam ediyordu. Daha sonra onun şehit olduğunu öğrendik. O hem bizi hem de emrindeki askerleri korumak için yaralı halde çatıştı. Şehit olduğunu öğrendiğimizde çok üzüldük.