Okumak istiyorum

Okumak istiyorum

Okumak istiyorum

Annesi cezaevine giren, babası terk eden ve hayırsever bir kadının sahiplendiği Göksel Sarı, “Okulumu çok seviyorum. Lütfen devlet bana sahip çıksın” dedi.

Göksel Sarı, yaşadığı tüm sıkıntılara rağmen derslerinde çok başarılı olduğunu ve bir gün bile ödevlerini aksatmadığı söyledi. Göksel’i yanına alan komşusu Sultan Beyaz ise “Bu çocuğun karnını doyurmaktan aciz değilim, ancak başta okul olmak üzere diğer ihtiyaçlarını karşılayamıyorum. Bu yüzden devletin sahip çıkmasını istiyorum” dedi.

Mersin’in Erdemli ilçesinde yaşayan 13 yaşındaki Göksel Sarı, okumak için devletten yardım istedi. 7 yaşındayken annesinin cezaevine girdiğini anlatan Göksel, “Babam Kemal Sarı ise 2 sene sonra ağabeyim Yüksel’i de alarak KKTC’ye gitti. Ben babaannem Zeliha’nın yanında kaldım. Ama babaannem rahatsızlığı ve yaşlı olması nedeniyle bana artık bakamayacağını söyleyince ortada kaldım” diye konuştu.

Devlet bana sahip çıksın
Şimdi komşularının kendisine baktığını anlatan Erdemli Hürriyet İlköğretim Okulu 5-C sınıfında öğrenim gören Göksel Sarı, hurdacılık yapan Sultan  Beyaz’ın yardımlarıyla karnını doyurabildiğini söyledi. Başarılı bir öğrenci olan Göksel, “Devletin benim gibi çocukların kaldığı yurtları varmış. Orada çocukları okutuyorlarmış. Devlet bana da sahip çıksın” dedi.