Okuma azmi engel tanımadı

Okuma azmi engel tanımadı

Okuma azmi engel tanımadı

Van’ın Ortaca köyünde yaşayan ve liseye gidebilmek için 2 yıl uğraşan 15 yaşındaki Semra Denizli, nihayet ailesini ikna etti

Köyde çobanlık yapan 15 yaşındaki Semra’nın ısrarına dayanamayan ailesi, okumasına izin verdi. Semra, Kazım Karabekir Lisesi’nde eğitimini sürdürecek.

Van merkeze bağlı Ortanca köyünde yaşayan 15 yaşındaki Semra Denizli, ilköğretimi bitirdikten sonra liseye gidebilmek için 2 yıl boyunca verdiği mücadele sonunda nihayet ailesini ikna etmeyi başardı. Okuma azmiyle köyde herkesi kendisine hayran bırakan Semra’nın hikayesi de ilginç. Henüz 1.5 yaşındayken, çocuğu olmayan ablasına evlatlık verilmiş. 7 yaşına geldiğinde ise ’anne’ dediği kişinin ’ablası’ olduğunu öğrenmiş. Onları ailesi olarak kabullenmiş. Birlikte yaşadığı ailesinin maddi durumunun yetersiz olması ve köyde lise bulunmaması nedeniyle eğitimine devam edememiş. Semra, 2 yıl mücadele verdikten sonra ailesini ikna etmeyi başarmış.

Okula kayıt yaptırdı
Büyük bir heyecanla Van’da gideceği lise için hazırlıklara başlayan Semra, bu defa da barınacak yurt engeliyle karşılaşmış. Okuma aşkıyla yanıp tutuşan Semra’nın imdadına Van Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız yetişti. Semra, Yıldız’ın talimatıyla Atatürk Anadolu Lisesi kız öğrenci yurduna yerleştirildi. Yıldız, son yıllarda kızların okula kazandırılması çalışmalarının olumlu sonucu olarak pansiyonların, kapasitelerinin üzerinde doluluğa ulaştığını kaydetti. Semra Denizli’nin, 3 öğrenci yurdunun da dolu olması nedeniyle yer sıkıntısı yaşadığını bildiren Yıldız, Atatürk Anadolu Lisesi’ndeki bir kız öğrencinin ayrılmasıyla boşalan yere Denizli’nin yerleştirildiğini kaydetti.